SGK, SSK emeklisi, Emekli sandığı Memur emeklisi Ocak 2022 emekli maaşı ne kadar olacak?

SGK, SSK emeklisi, Emekli sandığı Memur emeklisi Ocak 2022 emekli maaşı ne kadar olacak?

2022 senesinin Ocak emekli zammı için bir tahmin de meydana gelmiş durumda. Hal böyleyken “Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman belli olacak soruları öne çıkıyor. Şuana kadar açıklanan enflasyon oranları dikkate alındığında en düşük emekli maaşı esnafta 2 bin 350 liradan 2 bin 508 tl'ye yükselecek. Memur ve SSK-BAĞKUR emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; 2022 Ocak emekli zammı ne kadar olacak sorusu milyonlarca vatandaşın gündeminde yer almakta. TÜİK verilerine göre Temmuz ile Ekim enflasyonu yüzde 6.72 olarak gerçekleşti. Açıklanan bu oran doğrultusunda emekli maaşlarına yapılacak zam ile alakalı bir fikir oluştu. Kasım ve Aralık ayında ise açıklanacak olan enflasyon oranlarına göre maaşlara yapılacak zam miktarı belli olacak. Peki, 2022 Ocak emekli zammı ne kadar olacak? En düşük SSK-BAĞKUR ve kamu personeli emekli maaşları ne kadar, kaç TL olacak?

YÜZDE 9.17 TAHMİNİ

TÜİK verilerine göre Temmuz ve Ekim enflasyonu yüzde 6.72 olarak gerçekleşti. Geriye ise 2 aylık veri kaldı. Kasım ve Aralık ayında açıklanacak olan enflasyon oranlarına göre emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı belli olacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALACAK

Memur ve kamu personeli emeklileri Ocak'ta yüzde 5 oranında toplu protokol zammı alacaklar.

4 AYLIK VERİ AÇIKLANDI

Bugün açıklanan Ekim ayı enflasyon oranı ile beraber Haziran'dan bu yana 4 ayık veri de ortaya çıkmış oldu. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 6.72 olarak hesaplandı.

KASIM VE ARALIK VERİSİ İLE BİRLİKTE OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık zamları yüzde 6.72 olurken, bu orana Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının eklenmesiyle zamlar kesinleşmiş olacak. Asgari ücret zam oranının açıklanacağı Aralık ayı kamu personeli ve emeklilerin zam oranının da belirlendiği tarih olacak.

ENFLASYON ARTARSA OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI DA YÜKSELECEK

Her iki ay sıfır çıksa bile 4 aylık 6.72 zam kesinleşti. Merkez Bankası'nın yılsonu yüzde 18.4'lük tahminine göre yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon verisi 9.17 oranında olacak. Ancak enflasyon bu tahmini aşarsa zam oranı da yükselecek.

MEMURA FARK KESİNLEŞTİ

Açıklanan 4 aylık yüzde 6.72'lik enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı almaları da kesinleşmiş oldu.

Memur ve Memur emeklileri Ağustos'ta yapılan toplu protokol gereğince Ocak ayında yüzde 5 zam alacaklar. Buna enflasyon farkı da ilave edilecek.

MEMUR ZAMMI İÇİN ŞİMDİLİK YÜZDE 3.72 KESİNLEŞTİ

4 aylık enflasyona göre memurların ve memur emeklilerine yüzde 3.72 oranında fark kesinleşmiş durumda. Buna Kasım ve Aralık verileri de ilave edilecek.

Memur ve kamu personeli emeklilerinin enflasyon farkı Temmuz'daki yüzde 3'lük zammın üstündeki orana göre hesaplanıyor.

Merkez Bankası'nın tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 olursa bu kez fark 6.17 olacak. Bu durumda memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.17'ye çıkacak.

SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ: OCAK AYINA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Ankara'daki kulislere göre emekliler için ekstra zam yapılması konusu da çalışılıyor.

Buna göre en düşük emekli maaşının 2.000 tl'ye çıkartılmasıyla çok sayıda emekliye enflasyon zammının yanında seyyanen artış yapılması da gündemde. Bu çalışmaların Ocak ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI İLE EMEKLİ MAAŞLARI KAÇ LİRA OLACAK?

4 aylık enflasyon verisine göre en düşük emekli maaşları ise şöyle oluştu. Memur emeklisinin en düşük maaşı 4 aylık zamma göre 3.561,55 TL olurken 2000 öncesi emekli olan SSK'lılarda taban maaş 2.800 tl'ye Bağ-Kur esnaf maaşı ise 2.508 tl'ye yükselmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.