SGK SSK Girişi Bulunan Vatandaşlara 2 Bin 200 TL Para Yardımında Bulunuyor! Bu Fırsat Kaçmaz! Detaylar Haberimizde…

SGK SSK Girişi Bulunan Vatandaşlara 2 Bin 200 TL Para Yardımında Bulunuyor! Bu Fırsat Kaçmaz! Detaylar Haberimizde…

SGK’dan 2 bin 200 TL yardım müjdesi… Bu yardımı alabilmek için sigortalı çalışan bir vatandaşın birinci dereceden yakınının vefat etmiş olması şartı bulunuyor. Kişinin ölümünden önce beyan ettiği kişiler de bu yardımı alabilmekteler. Kimlere ödeme yapılacak? Detaylar haberimizin devamında…

SGK’nın bu müjdeli haberi sigortalı çalışan vatandaşların yakınlarından biri vefat ettiğinde yararlanılabilen bir yardımdır. Bu yardımı alabilmek için kişinin birinci dereceden yakınını kaybetmiş olması gibi bir şart bulunmakta. Vefat eden kişi daha önceden beyan ettiği kişiler de bu yardımdan yararlanabilme hakkı elde edebiliyor. Cenaze için verilecek olan SGK yardımı kapsamında kişi sigortalı olarak çalışırken vefat etmiş olması gerekir. Öncelik ölen kişinin eşi ve çocuklarıdır, kaybedilmiş kişinin eşi ya da çocukları yok ise cenazeyi kaldıran en yakın akrabasına bu yardım ödenir.

SGK 2 Bin 200 TL Para Yardımı Alabilmek İçin Gerekli Şartlar Neler?

Cenaze yardımı olarak geçen bu yardım için ilk olarak veraset ilanı verilmesi şartlar arasında. Verilen verasetin bir örneği de SGK kurumuna teslim edilmesi gerekiyor ve verasetin ilanı sonrasında mutlaka bir talep dilekçesi de yazılmalı.

Vefat eden bireyin cenaze masraflarını her kim karşılıyorsa bu kişinin durumu belgelemesi gerekmektedir. Bu belgeyi ilgilenen muhtara onaylatarak SGK kurumuna teslim etmeli ve belgelerin eksiksiz olması durumunda bu yardıma başvuruda bulunmalı.

Cenaze Yardımı Tutarı Ne Kadar?

Cenaze yardımı kişinin bağlı olduğu sigortanın alanına göre değişiklik gösterebilmektedir. Hem SSK’dan hem de Bağ-Kur’lu olarak çalışan, hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına 2020 yılından itibaren verilecek olan yardım ücreti ortalama 715 TL olarak belirlenmiştir. Emekli sandığı olarak çalışırken vefat eden kişilerin yakınlarına da verilen ücret 2200 TL olarak hesaplanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.