SGK uzmanı açıkladı! Milyonları İlgilendiren Zam Haberi Geldi! Yüzde 20 Oranında Artış Olacak!

SGK uzmanı açıkladı! Milyonları İlgilendiren Zam Haberi Geldi! Yüzde 20 Oranında Artış Olacak!

Covid 19 pandemisi ile özel ve tamamlayıcı sağlık sigortaları kapsamında bazı değişiklikler yapılmıştı. Covid 19 tedavi süreci, hem sigorta hem de özel kapsamda işleme alınmaktaydı. Bu değişikliklerin ardından milyonları ilgilendiren bir zam haberi geldi.

Özel sağlık sigortası için dizayn edilen fiyatlara zam geliyor. Bu zam firmalar arasında değişiklik göstermekle birlikte yüzde 15 ve 17 civarlarında seyretmektedir. Fakat uzmanlar, özel sigorta fiyat artışının yüzde 20’leri bulacağını açıklamaktadırlar.

SGK anlaşmalı devlet hastanelerinde herhangi bir zam gözlemlenmezken özel programa dahil olan hastanelerde %20 oranında zam kapıda. İşte milyonları ilgilendiren zam hakkında merak edilen detaylar.

Uzmanlar Tarafından Açıklanan Özel Sağlık Verileri Nelerdir?

SGK yetkileri tarafından açıklanan son verilere göre özel sağlık sigortası ile tedavi olan 50 bin kişinin ortalama 21 bini kadın ve 29 bini erkek hastalardan oluşuyor. Virüse yakalanmış olan 0-19 yaş arası özel sigortalıların ise yaklaşık 77’si ayakta tedavi görürken yüzde 23’ünün yoğun bakıma kaldırıldığı bildiriliyor.

Özel sigortalı olup Covid 19 tedavisi gören 60-79 yaş arası hastaların ise yaklaşık yüzde 32 civarı ayakta tedavi olurken yüzde 62’si yatarak tedavi olmaktadır. Bu hastalar arasında da yüzde 6 kadarı yoğun bakıma alınıyor. Bu nedenle pandemi sürecinde sağlık sigortasına yapılan zam, milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Tedbirleri bir an önce almakta fayda var.

Fiyatlar Artış Gösterecek Mi?

Milyonlarca kişinin verilerden sonra merak ettiği bir diğer konu da fiyat artışı olarak göze çarpmaktadır. Kişiler, özellikle pandemi sürecinde özel sağlık hizmetlerine çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bu durum da fiyatların araştırılmasına sebep olmaktadır. Peki fiyatlarda nasıl bir artış olacaktır?

Fiyatlarda şirket bazında yüzde 15 ve 17’lik artışlar gözlemlenmeye başlanmıştır. Fakat bu durum, 2022 yılı itibarıyla yüzde 20 oranına da çıkabilecektir. Bu durum, sağlık sektörünün normal enflasyon oranından yaklaşık yüzde 4-5 puan daha fazla etkilenmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca özel hastanelerde kullanılan muayene, tetkik ve tahlil fiyatlarındaki artış, özel sigorta kapsamının da daha pahalı bir hal alması anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.