SGK'dan SSK'lı annelere müjdeli haber 3 Şartı taşıyan anneye  6 yıl erken emeklilik müjdesi!

SGK'dan SSK'lı annelere müjdeli haber 3 Şartı taşıyan anneye 6 yıl erken emeklilik müjdesi!

Erken emekli olmak isteyen çalışan annelere yeni bir düzenleme getirildi. Belli şartları taşıyan çalışan annelerin 6 yıla kadar erken emekli olmasını sağlayan düzenlemeyle birlikte doğum borçlanması kapsamında 3 çocuğa kadar prim ödenebilecek. Her çocuk için 720 gün prim ödemesi sayılan anneler buna göre 3 çocuk için 6 yıl erken emekli olma hakkına sahip olacak.

Çocuklu çalışanlara devlet tarafından her geçen yıl birçok destek sağlanıyor. Son düzenlemeyle birlikte annelerin erken emekli olmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi. Hem çalışan hem de çocuk sahibi olan annelerin yükünü azaltmak adına daha erken emekli olmanın önünü açan yeni sisteme göre belirli şartları taşıyan anneler 6 yıl erken emekli olmaya hak kazanabilecek.

Şartları Taşıyan Anneler 6 Yıl Erken Emekli Olabilecek!

Yeni düzenlemeye göre annelerin 6 yıl erkenden emekli olabilmesi için üç şartı sağlaması gerekiyor. İlk olarak annelerin doğumdan önce sigortalı bir işte çalışıyor olması ya da sigortalı bir şekilde staj yapıyor olması şartı aranıyor. İkinci şart olarak doğum sonrasında annelerin çalışmaya ara vermiş olması yani çalışmaya devam etmemesi gerekmektedir. Bu şartları sağlayan çalışan anneler son olarak doğum sonrası primlerini ödememesi halinde 6 yıl erkenden emekli olma hakkına sahip olabilecektir.

Her bir çocuk için 720 gün prim kazanmaya olanak sağlayan yeni sistem ile birlikte 3 çocuk sahibi çalışan kadınların 2160 gün prim kazanması mümkün olmaktadır. Yani 3 çocuk sahibi kadınlar 6 yıl çalışmak yerine doğum primleri sayesinde erken emeklilik hakkına sahip olacaktır. 

Evlat Edinen Annelere Erken Emeklilik Hakkı Tanınıyor!

bu-sartlari-tasiyan-kadinlara-6-yil-erkenden-emeklilik.jpg

Evlat edinen anneleri de kapsayan erken emeklilik düzenlemesine göre anneler evlat edindikleri çocuklar için doğum borçlanması alabiliyor. Evlat edinen çocuğun 2 yaşını doldurmamış olması halinde 720 gün prim ödemesi almak mümkün olmaktadır. 

Engelli veya bakıma muhtaç çocuğa sahip olan anneler de doğum borçlanmasından yararlanma hakkına sahiptir. Çocuğunun durumunu sağlık raporuyla ibraz eden anneler de doğum borçlanmasını alarak erken emekli olma hakkına sahip olmaktadır. 

Erken emekli olmak isteyen çalışan annelerin SSK, Bağkur, Tarım SSK, Tarım Bağkur ve Emekli Sandığına tabi olmasına bakılmaksızın haktan yararlanabileceği belirtilmektedir. 6 Yıl erken emekli olma sistemine dahil olmak isteyen çalışan annelerin durumu SGK'a bildirmesi gerekmektedir. SGK tarafından yapılacak işlemlerle birlikte hak kazanan annelerin emekli olmasının yolu açılacaktır. 3 çocuğa kadar prim borçlanmasına izin veren düzenlemeyle birlikte 6 yıl erken emekli olmak mümkün olmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.