Sigorta Girişi Olan Esnafa İyi Haber! Erken Emeklilik Müjdesi Geldi…

Sigorta Girişi Olan Esnafa İyi Haber! Erken Emeklilik Müjdesi Geldi…

SGK tarafından müjde verildi! Sigorta girişi olan esnaf erken emeklilik fırsatından faydalanabilecek.

Milyonlarca kişinin merak içerisinde beklediği erken emeklilik ile ilgili haberler gelmeye başladı. Erken emekli olmak isteyen kişiler malulen emeklilik fırsatından faydalanabilecekler. Aylık olarak maaşını alacak olan malulen emeklilik için geri sayım başladı. Sigorta Girişi Olanlara İyi Haber! Erken Emeklilik Müjdesi Geldi…

SSK Müjdeyi verdi! Malulen emekli olmak isteyen kişiler erken emeklilik fırsatından faydalanabilecek. Özellikle Bağ-kurlu olarak iş yerini kapatmak zorunda olan veya devretmek zorunda olan kişiler SSK’ya başvurduğu zaman maaş alabilecek. Kısa süre içerisinde meclise sunulması planlanan erken emeklilik hakkı 850 bin esnafı ilgilendiriyor.

Esnaflar Artık Erken Emekli Olabilecek!

maxresdefault2.jpg

Özellikle sağlık sorunları sebebiyle tedavisinde zorluk çeken kişiler erken emekli olma fırsatını yakalayabilecek. Tedavisi zor olan kişiler malulen emekli olmasında Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık kurulunun hastaya %60 oranda kayba sahip olanlar için erken emeklilik hakkı kazanabileceğini açıkladı.

Bağkurlu olanlarda emekli olabilmek için prim ödeme gibi bir şart bulunmasa da sigorta süresi 10 yıl ve malullük sigortası 1800 olmak gibi şart aranmaktadır. Tüm bu şartları karşılayan kişilerin aynı zamanda GSS borcu da bulunmaması önemlidir. Malul emeklilikten faydalanan kişiler sigortalılık devamında sigorta şevki içinde başvuru yapabilirler. Malulen emekli olan kişiler tespit edildikten sonra sigortalarını sonlandırma veya dükkanlarını kapatma gibi bir durumda söz konusu olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.