Sigortasız Çalışanlar Dikkat! 2 Hafta İçerisinde Başvuru Yapmaları Halinde Maddi Destek Alabilecekleri Açıklandı! İşte Haberin Detayları!

Sigortasız Çalışanlar Dikkat! 2 Hafta İçerisinde Başvuru Yapmaları Halinde Maddi Destek Alabilecekleri Açıklandı! İşte Haberin Detayları!

Sigortasız işçi çalışmasının önünü kesmek için yeni bir çalışmanın detayları açıklandı. Hem işçileri hem de işverenleri ilgilendiren bu gelişmeyle 2 hafta içerisinde başvuru yapanlara 44,15 Türk Lirası destek verilecek.

Türkiye’nin yaşadığı büyük sorunlardan biri olan sigortasız çalışmanın önüne geçmek için yeni bir torba yasa çıkarıldı. İçinde bulunduğumuz salgın dönemiyle iyice ayyuka çıkan sigortasız işçi çalışması ve çalıştırılması durumunun yok edilmesi için alınan bu yeni kararla ilgili Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, bunun hem işverenler hem de içiler için çok önemli bir fırsat olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’de son dönemde yapılan çalışmalar ile her çalışan bireyin Sosyal Güvenlik Kurum’una bağlı olması hedefleniyor. Sigortası olmayan işçilerin kaydı bulunmadığı için emekli olma şansları da pek olmuyor. Türkiye’de küçük ve orta iş yerlerinde oldukça fazla görülen sigortasız işçi çalıştırılması durumu sektör olaraksa inşaat ve tarım sektörlerinde oldukça sık görülüyor. Ancak bu iki sektörden ziyade hemen her sektörde sigortası olmayan çalışan bulunuyor. 

Bu içinde bulunulan durumların giderilmesi ve ek olarak 44,15 Türk Lirası destek alınabilmesi içinse, işçi ve işverenler için son 2 hafta kaldı. İki hafta sonunda bu desteğin zamanı dolacak ve tedavülden kalkacak. Sigortasız işçi çalıştıran iş yeri sahiplerine ise para cezası, asgari ücret desteği verilmemesi ve teşvikten yararlandırılmaması gibi cezalar uygulanmaya devam edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı ve resmi gazetede yayımlanarak resmileşen kısa süreli destek paketi 15 gün sonra sona erecek.

Sigortasız İşçi Olarak Çalışan Kişilerin 1 Ocak 2021’e Kadar İşverenine Yazılı Belge Vermesiyle Kayıt Alınabilecek

Konuyla ilgili fikirlerini beyan ettiği bir röportaj gerçekleştiren Ankara Ticaret Odası başkanı Gürsel Baran, 1 Ocak 2021 tarihine kadar işçinin yazılı belgeyi işverenine teslim etmesi halinde kayıt başvurusunun yapılabileceğini ve bu kısa süreli fırsatın işverenler ve işçiler tarafından değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum