Son dakika: Uzman isimden açıklama! EYT düzenlemesi mağduriyeti: 5000 Gün prim şartı geri gelecek mi?

Son dakika: Uzman isimden açıklama! EYT düzenlemesi mağduriyeti: 5000 Gün prim şartı geri gelecek mi?

Meclis'e sunulacak olan EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın sevinci varken, prim borcu olan emeklilik hayali kuran vatandaşlar mağdur oldu. Düzenlemede yapılan değişiklik nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal'ın umutlu açıklamasına kulak veriyorlar.

Son dakika: Meclis'e sunulacak olan EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın sevinci varken, prim borcu olan emeklilik hayali kuran vatandaşlar mağdur oldu. Düzenlemede yapılan değişiklik nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal'ın umutlu açıklamasına kulak veriyorlar. Önal, 5000 gün prim şartına geri dönülmesi gerektiğini belirterek, bu konuda umutlu olduklarını söylüyor.

21 Şubat'ta Meclis'e sunulacak olan EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaş sevinçlerini yaşarken, prim borcu olan emeklilik hayali kuran vatandaşlar ise düzenlemede yapılan değişiklik nedeniyle hayal kırıklığı yaşadılar. Aralık ayında tasarının detayları netleşmiş ve "hiçbir şart" olmaksızın, 8 Eylül 1999 tarihinden önceki haliyle yasalaşacağı açıklanmıştı. Buna güvenerek kredi çekerek SGK borçlanması yapan vatandaşlar, Meclis'e gelen düzenleme ile adeta şok geçirdiler.

TBMM'ye gönderilen EYT tasarısında işe giriş tarihi 1999'a yaklaştıkça aranan prim gün sayısı yükseldi. Bu nedenle, borçlanarak prim günlerini tamamlayan birçok EYT'li de mağdur oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5000 gün prim şartına geri dönülmesi gerektiğini belirterek, "5000 gün prim için umudumuz çok yüksek. Bu yanlıştan dönüleceğine çok eminim" dedi.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, emekli olmak isteyen vatandaşlar için kademeli prim sistemi yürürlükten kalkacak mı, henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak, SGK Uzmanı Onur Önal'ın açıklamasına göre, 5000 gün prim şartına geri dönülmesi ihtimali yüksek görünüyor.

eyt2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum