SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Ek ödemeler yarın devreye giriyor

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Ek ödemeler yarın devreye giriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da kabul edilerek yürürlüğe giren emeklilik ve ek ödeme düzenlemesinde uygulamaya geçildi. Uzman erbaşların yaş haddi tespitinde ve doğum tarihlerinde ay ve gün yazılı olmayanlar emeklilik işlemlerini yapabilecek. Bu kişiler için 1 Temmuz tarihi esas alınacak. Nisan itibariyle ek ödeme fırsatından da yararlanılabilecek.

1 Temmuz Tarihi Esas Alınacak

TBMM tarafından da kabul edilen düzenleme kapsamında vatandaşların doğum tarihleri dikkate alınacak. Uzman erbaş yaş haddi tespitleri doğum tarihlerinde ay ve gün olarak kontrol edilecek. Tespitte doğum tarihi bulunmayan kişiler için ay ve gün 1 Temmuz olarak esas alınacak.

Uzman erbaşların emeklilik ve intibak işlemlerini kapsayan Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu düzenlemesi yürürlüğe girdi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olarak yürürlüğe 5 Mart 2021’de girdi.

Yürürlüğe giren kanun kapsamında uzman erbaşlar 55 yaşını doldurdukları tarihe kadar çalışabilecekler. Yaşlarını doldurduklarında ise yaş haddinden resmen emekliye ayrılabilecekler. Emekliye sevk edilenler hakkında emekli aylığının nasıl bağlanacağına dair detaylar da yine açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Emekli Aylıkları Nasıl Alınacak?

Emekliye sevk edilen uzman erbaşlar memuriyete başlama tarihlerinin Ekim/2008 tarihi öncesi ve sonrasına göre işlem yapılacaktır. Bu işlemler de Emekli Sandığı Kanun’u veya SGK (5510 sayılı Kanun) Kanunun hükümlerine göre yapılmaktadır.

Ek Ödemeden Nasıl Yararlanılacak?

5 Mart 2021’den önce söz konusu kanunla ilgili yapılan değişiklik kapsamında devlet memuru olarak istihdam edilip, kadrolar esas alınarak emekli veya malullük aylığı alanlar için düzenleme yapıldı. Devlet memuru olarak görev yaparken vefat edenlerden dolayı dul ya da yetim aylığı bağlananlar 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Emekli Sandığı Kanunu’nda belirtilen usul ve esaslara göre ek ödemeden faydalanabilecekler. Ek ödeme ise 100 TL tutarında olacak.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.