SSK, SGK, Bağ-Kur Emekli Maaşı Alanlara Müjdeli Haber! Büyük Bir Zam Geliyor..!

SSK, SGK, Bağ-Kur Emekli Maaşı Alanlara Müjdeli Haber! Büyük Bir Zam Geliyor..!

SSK, SGK, Bağ-Kur emekli maaşı alan ve çalışanlar için beklenen müjdeli haber geldi! Büyük bir zam yapılacağı açıklandı. En düşük maaş 4Bin 102 TL’yi bulacak! Özellikle de memur emeklilerine yapılacak zam oranları yılbaşının da yaklaşmasıyla beraber sıkça araştırılıyor.

SSK, SGK, Bağ-Kur emekli maaşı alan ve çalışanlar için beklenen müjdeli haber geldi! Büyük bir zam yapılacağı açıklandı. En düşük maaş 4Bin 102 TL’yi bulacak! Özellikle de memur emeklilerine yapılacak zam oranları yılbaşının da yaklaşmasıyla beraber sıkça araştırılıyor. Temmuz ayından bu yana oluşan enflasyon oranının toplamı %3’lük dilimi geçti. Bu da memur ve memur emeklilerinin aldığı toplu sözleşme zam oranını geçti. Bir diğer deyişle yıl bitmeden enflasyonda %1,23’lük bir zam farkı oluştuğu görülüyor. Peki,  SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ne kadar zam farkı oluştu? Net emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Rekor Zam!

SSK, SGK, Bağ-Kur emeklileri için de rekor bir yeni yıl zammı yapılması bekleniyor. Her yıl oluşan enflasyon oranlarına göre zam farkları netleşiyor. 2022 Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte yeni oluşacak enflasyon zam farkı oranları sıkça merak ediliyor. Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emekliler için zam oranları biraz belirginleşmeye başladı. Yeni enflasyon verilerine göre SSK, SGK, Bağ-Kur emekli maaşı için üç ayda oluşan enflasyon zammı %4,23 seviyelerine ulaştı.

Memurlara Toplu Sözleşme Zammı

SSK, SGK, Bağ-Kur emeklileri bir yana memur ve memur emeklileri de enflasyon oranlarını her ay yakından takip etmeye devam ediyor Bu bağlamda yılın son toplamı için son enflasyon rakamları Aralık ayında netlik kazanacak. Bu rakamlara göre de net zam farkları Ocak ayının ilk haftalarında belirlenecek. Ancak Ocak ayında da %5 oranında toplu sözleşme zammı da yansıyacak.

Mevcut verilere göre şimdiden memurlar ve memur emeklileri için %5 toplu sözleşme zammı %1,23 ise enflasyon zam farkı yani toplamda %6,23’lük bir zam belirginleşti. Ancak Ekim, Kasım ve Aralık ayların enflasyon verilerine göre bu rakam ve yüzdelerin daha da yükselmesi bekleniyor. Rakamların netleşmesiyle Ocak ayı itibariyle net maaş zamları yansıtılacaktır.

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum