SSK, SGK Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekli maaşları asgari ücrete eşitlenecek..

SSK, SGK Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekli maaşları asgari ücrete eşitlenecek..

Milyonlarca emekli olan vatandaşlara müjdeli haber geldi! SSK, SGK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı emeklileri sevindirecek haber son dakika gelişmesi olarak yaşandı. Asgari ücret altında emekli maaşı alan emeklilere ara zam yapılarak aynı seviye getirilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığına mektup yazıldı. İşte Emeklileri sevindirecek o son dakika gelişmesinin detayları sondakika7.com da

Milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi. Hazine bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetleri Emeklilere ara zam yapacak mı? Ekonomik sıkıntı çeken milyonlarca emekliye 2 müjdeli haber geldi. Emeklinin merak ettiği konuyu dile getiren İYİ Partili Ümit Dikbayır Hazine ve Maliye bakanlığına mektup yazdı. İşte Emeklileri mutlu edecek o 2 ara zam haberinin son dakika detayı

Emekliye ilk gelen müjdeli haber ise, TÜED'den geldi.

TÜED'de istedi..

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), SSK ve Bağ-Kur sigortalılarının taban emekli aylıklarının, bu yıl net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücrete eşitlenmesini talep ediyor.

Eğer bu talep hayata geçerse, çok sayıda emeklinin geliri artacak.

Emeklilere en az asgari ücret kadar maaş ödenecek.

emekli.jpegemekli.jpeg

İYİ parti milletvekili Ümit Dikbayır  Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına açık mektup yazdı. Milyonlarca emekli asgari ücretlinin altında maaş alıyor. Emeklilerin ara zam yapılarak asgari ücret seviyesine çekilmesi üzerine mektup yazdı.

Asgari ücret altın emekli maaşı alan milyonlarca emekliler enflasyon altında eriyor. Ekonomik zorluk çekmeye devam ediyor. Bu yazılan mektup ile milyonlarca emekli belki bir nebze olsun rahat nefes alacak. Peki Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu açık mektup hakkında nasıl bir cevap vereceği merak konusu olacak..

İYİ Partili Ümit Dikbayır o mektubunun detayları ortaya çıktı.

umit-dikbayir.jpg

İşte o mektup’un detayları…

MAĞDUR EMEKLİLER

İktidarların, ülkedeki bazı gerçekleri görememek gibi bir sorunu var. Bu yalnızca Ak Parti iktidarının değil, genel olarak tüm iktidarların zaman içinde yaşadıkları bir sorun. Türkiye'de en düşük emekli aylık ve geliri alan emeklilerin ilk dilimi ile en yüksek emekli aylık ve geliri alanlar arasındaki fark 7,5 kattır. AB ortalaması 4,2 kattır. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere, ülkemizde, gelir dağılımı adaletsizliğinin en net mağdurlarının başında, pandeminin de yüküyle, çarşıda pazarda mağdur olan emeklilerimiz gelmektedir.

NEFES ALDIRACAK ZAM

Yıllarca, ülkeleri için çalışıp didinen, artı değer üreten emeklilerimiz, içinde bulundukları şartları hak etmiyorlar. Bu sebepler ışığında, Cumhuriyet Hükümeti'nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak zat-ı alinizden talebim; Pandemi şartlarında daha büyük sıkıntıya düşen ve maaş 3 bin liranın altında olan emeklilerimiz için bir formül üretmenizdir. TÜİK rakamlarının ötesinde, gerçekte yüzde 25'leri bulan enflasyonun olumsuz etkisini azaltmak için, özellikle bu gruptaki emeklilerimizin maaşlarında yapılabilecek yüzde 25 oranındaki bir iyileştirme, milyonlarca vatandaşımıza ve ailelerine nefes aldıracaktır.

Sizler de bu haberin altında sıkıntılarınızı yorum olarak belirterek yetkili kişilerin duymasına yardımcı olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum