SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine 13 bin TL'lik para iadesi...

SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine 13 bin TL'lik para iadesi...

SSK, SGK ve Bağ-Kur'lu emeklilere verecekleri tek bir dilekçeyle 13 bin TL para iadesi sağlanacak. Kasım ayına girmemiz ile birlikte emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri de başmlamış oldu. Devlet, bazı grupları emlak vergisinden muaf tutuyor. Muaf tutulan kişilere SSK ve Bağ-Kur emeklileri de dahil. Gerekli şartları yerine getiren emekliler, 13 bin TL para iadesi alıyor.

Devlet, bazı grupları emlak vergisinden muaf tutuyor. Muaf tutulan kişilere SSK ve Bağ-Kur emeklileri de dahil. Gerekli şartları yerine getiren emekliler, 13 bin TL para iadesi alıyor.

Vatandaşa emlak vergisi muafiyet!

Emlak vergisinden muaf olmak isteyen vatandaşlar öncelikli olarak konuya uygun şekilde başvuru dilekçesi yazmaları gerekiyorlar. Yıllık olarak 2.600 TL emlak vergisi ödeyenler, geriye dönük olarak en fazla 5 yıllık geri ödeme alabiliyorlar. Toplam 5 yıl içerisinde geri ödeme aldığınız miktar ise 13.000 TL'ye tekabül ediyor. Dilekçe yazısı tamamlandıktan sonra bağlı bulunulan belediyenin emlak servisine başvuruda bulunarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kimler emlak vergisinden muaf olabiliyor?

Emlak vergisi, herhangi bir gayrimenkule sahip olan kişiler tarafından yılda bir ya da iki seferde ödenmektedir. Devlet, bazı kişileri ise emlak vergisinden muaf tutuyor. Emekli aylığı, engelli aylığı, gazi ya da şehit yakını aylığı, dul ve yetim maaşı alan yurttaşlar dilekçe ile başvuru yapmaları durumunda ödemiş oldukları emlak vergilerini geri alabiliyorlar.

u ödemeler, brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutlar için geçerlidir ayrıca bu evler artık emlak vergisinden muaf tutulabilecek. Konu olan emlak vergisinden muaf olabilmek için ise herhangi bir ticarethane ya da taksi plakasına sahip olmamak gerekiyor.

Emlak vergisi muafiyeti, sadece tek aylığı olan ve yan geliri bulunmayan ev hanımı, şehit yakını, gazi ve engelli vatandaşlara da sağlanıyor. Bu grupta yer alana vatandaşlar beş yıllık geriye dönük iade hakkından da yararlanabiliyorlar. Düzeltme dilekçesi ile birlikte belediyenin emlak servisine başvuran vatandaşlar, işlemlerini bu şekilde tamamlayabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum