Tek bir dilekçeyle hemen erken emekli olabilirsiniz! 1999 girişli olanlar için SGK dilekçesi ve başvuru detayları..!

Tek bir dilekçeyle hemen erken emekli olabilirsiniz! 1999 girişli olanlar için SGK dilekçesi ve başvuru detayları..!

Sigorta giriş 1999 yılı öncesine ait olan vatandaşlar emekli olmak için artık yaş sınırını beklemek zorunda kalmayacak. Peki, 1999 girişli olanlar erken emeklilik için ne yapmalıdır?

Ülkemizde emekli olma hayali kuran vatandaşlar için emeklilik şartları arasında en dikkat çeken ve önemli olan detay sigorta giriş tarihleri oluyor. Sigorta giriş tarihleri ne kadar erken olursa emekli olmaya o kadar daha yakın olduklarını söylemek de yanlış olmayacaktır. Bu noktada emeklilik için yaşa takılan vatandaşlara yönelik yeni bir düzenleme daha yapılarak, resmi anlamda açıklandı. Sigorta giriş 1999 yılı öncesine ait olan vatandaşlar emekli olmak için artık yaş sınırını beklemek zorunda kalmayacak. Peki, 1999 girişli olanlar erken emeklilik için ne yapmalıdır? 3600 günü olan herkes emekli olabilecek mi? nereye ve nasıl başvurmalıdır? Merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtları haberimizde!

SGK’ya dilekçenizi verin, hemen emekli olun!

EYT yasasından sonra çok sayıda vatandaş hayal kırıklığı yaşarken aynı zamanda büyük mağduriyet yaşayarak hak arayışlarına başvurmuştu. Bu noktada prim günlerini doldurdukları halde yaşa takılan EYT’liler için kişiye özel çıkarılan düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Bunlardan biri de müjdeli haber olarak günü tam ve 15 yıllık çalışma hayatını dolduran fakat yaşa takılan 1999 öncesi girişli vatandaşlar için geldi. Bu vatandaşlar sadece tek bir dikeçle ile emekli olabilecek. Erken emeklilik kapsamında doğum borçlanması, askerlik borçlanması ve benzeri durumlarda şartlar değişkenlik gösterebilir. İlgili giriş tarihine ve koşullara sahip olan vatandaşlar konuya ilişkin resmi dilekçelerini SGK il müdürlüklerine teslim ederek başvuruda bulabilir. Peki, kimler dilekçe verebilir, işte şartlar;

  • 9 Eylül 1999 yılı öncesine ait sigorta girişleri olan vatandaşlar
  • 9 Eylül 1999 yılı öncesine ait girişli olanlar için 15 yıldır sigortalı olmaları (3600 prim günü)
  • 9 Eylül 1999-30 Nisan 2000 arası girişi olan vatandaşlar
  • 9 Eylül 1999-30 Nisan 2000 arası girişi olan vatandaşlar için 25 yıl çalışıyor olmaları( 4500 prim günü)

Bu şartları yerine getiren vatandaşlar erken emeklilik için hemen SGK’ya dilekçe vererek başvuruda bulunabilirler.

1999 girişli olmak neden önemlidir?

Çoğu vatandaş 1999 yılında sigorta girişinin yapılmış olmasının neden bu kadar önemli olduğunu da merak ederek araştırıyor. 1999 yılına ait girişleri olan vatandaşlara devlet erken emeklilik hakkı tanıdığı için, bu tarih önem arz ediyor. Sadece 15 yıllık çalışma ve sigortalı olma şartı yani 3600 gün prim ödemesinin yapılmış olması erken emeklilik için yeterli olabiliyor. 2000 girişli olan vatandaşlarda da aynı durumun sadece prim günü farkı ile söz konusu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yine emekli olmak için yaşa takılan ve mağdur olan vatandaşlar da 4500 gün prim ödemeleri varsa hemen SGK’ya dilekçe vererek erken emeklilik haklarından faydalanarak, emekli aylıklarını almaya başlayabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum