Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabakta ki demir, çinko ve fosfor gibi mineraller, bir kemik hastalığı olan osteoporoza karşı koruma sağlar.

Bu tür mineraller ayrıca balkabağındaki karotenoid antioksidan seviyelerine de katkıda bulunur. Ayrıca kabak, cilt sağlığı için iyi bir E vitamini kaynağı sağlar.

 

Kabak sadece sizin için değil, kiraz, yaban mersini ve elma gibi diğer meyvelerin yetişmesine de yardımcı olur. Yemeğinizin veya tatlınızın bir parçası olarak kullanabileceğiniz çok yönlü bir sonbahar sebzesidir. Gastrointestinal sisteminizdeki kan akışını uyararak sindirime yardımcı olur ve kabızlığı gidermek için diyet lifi içerir.

 

Ayrıca kabak çekirdeğinin doğurganlık sorunları olan erkeklere yardımcı olabileceğine inanılmaktadır. Kabaklar iyi bir vitamin, mineral ve bakır kaynağıdır, ancak doymuş yağ ve kalorileri yüksektir. En yüksek besin değeri için organik ve taze balkabağı çeşitlerini seçtiğinizden emin olun. Sert bir cilde sahip olan ve boyutlarına göre ağır olan kabakları arayın. Hafif keskin kenarları veya dolgun ve parlak turuncu eti olanları seçin.

Kabakları nasıl pişirirsiniz? Kamaları ortadan ikiye kesin. Her bir yarıyı ikiye bölün, sonra tekrar dörde bölün. Her dörde bölünmüş parçayı, alüminyum folyo ile kaplı sığ bir fırın tepsisine baş aşağı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 375 derecelik fırında çatal yumuşayana kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin.

Balkabağının yüksek lif içeriği onu doğal bir iştah kesici yapar. Bu nedenle, yemeğinize balkabağı ekleyin ve sağlık yararlarından yararlanın. Balkabağı turta, ekmek, kek veya krep gibi tatlılar yapmak için harikadır. Şeker yaparken her fincan şeker için yaklaşık bir buçuk fincan balkabağı püresi kullanın. Püreyi gözleme hamuruna karıştırın ve krem ​​peynirli kremalı balkabağı kekleri yapın. Daha fazla nem için kurabiyelere püre ekleyin ve kurabiyeleri şeker yerine balla tatlandırın. Püreyi tost üzerine yayın veya ekstra bir lif takviyesi olarak muz kullanarak bir smoothie yapın.

kabaknedir.jpg

Kabak püresi sonbahar çorbası olarak harikadır. Büyük bir tencereye bir pound balkabağı ve üç bardak tavuk suyu veya et suyu ekleyin. Kaynatın ve çatal yumuşayana kadar 40 dakika pişirin. Hızlı bir kahvaltı için bir fincan püreyi iki yemek kaşığı bal ile bir tencerede karıştırın ve köpürene kadar ısıtın. Kaselere dökün ve faydalarının tadını çıkarın. Ekstra tatlı bir muamele için balkabağı elma, kırmızı erik ve kızılcık gibi diğer sonbahar meyveleriyle eşleştirin.  Kabak da donabilir. Bir fincan püreyi dondurun ve istediğiniz miktarda şekerle en sevdiğiniz balkabağı turtası tarifini pişirmek için kullanın. Balkabağının mutfakta birçok uygulaması vardır, bu nedenle sonbahar mevsiminizi tüm faydalarıyla kutlayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.