Nane Yağının İnsan Sağlığına Mucizevi Yararları Nelerdir?

Nane Yağının İnsan Sağlığına Mucizevi Yararları Nelerdir?

Nane yağı; Bulantı, soğuk algınlığı, irritabl barsak sendromu gibi sindirim sorunları, baş ağrıları gibi çeşitli durumlarda kullanılan etkili bir doğal bitkidir.

Bu yazıda nane yağının nasıl kullanılacağı ve faydaları anlatılmaktadır.

Nane Yağının Faydaları

Nane yağı doğal bir antibiyotik ve mantar önleyicidir.

Baş ağrısı ve migren, soğuk algınlığı ve bronş tıkanıklığına yardımcı olur.

Birçok kullanımı hazımsızlık ve mide bulantısını hafifletmeyi içerir. Vücudun enerji üretimi için yağ asitlerini daha kolay parçalamasına yardımcı olur, bu nedenle kilo vermede uzun süreli kullanımı artan tokluk seviyelerine akredite edilmiştir.

Nane yağı aromaterapide, tentürde ve uçucu yağ karışımlarının yapımında kullanılır. Masaj terapisi için doğrudan cilt üzerinde de kullanılabilir.

Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

Nane yağını aromaterapide kullanmak için, sıcak su banyosuna birkaç damla ya da uçucu yağlar için tasarlanmış bir brülöre dökerek buharlaşmasına izin verebilirsiniz. Yağı vücut ovma olarak kullanarak doğrudan cildinize de uygulayabilirsiniz. Yağı biraz su kaynattıktan ve tencereyi yakınınıza yerleştirdikten sonra buhar inhalasyonuna da ekleyebilirsiniz, böylece üzerine eğildiğinizde buharlar yüzünüze kolayca ulaşır. Yüz, bilek, boyun ve sırt gibi vücudun çeşitli bölgelerine birkaç damla nane yağı damlatın veya pamuklu çubukla uygulayın.

Nane yağını saçtaki birçok ağartma işlevi için de kullanabilirsiniz. Islak saçınıza eşit miktarda yağ sürün ve en az iki saat veya daha fazla bırakın. Yıkamak saçınızdaki fazla yağları yok edecektir. Alternatif olarak, saç derinize nane yağı ile bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak veya yıkamadan önce doğrudan ıslak saça uygulayarak masaj yapabilirsiniz. Nane Yağı Yan Etkileri ve Uyarıları

Nane yağı, insanlar veya evcil hayvanlar için güvenlidir, ancak bu yağa karşı hassas bir cilde sahip olanlar tarafından kaçınılmalıdır. Ayrıca hamilelik ve emzirme döneminde veya aşırı mide bulantısı, ishal ve kusma şikayeti olan kişiler için önerilmez. Daha önce safra kesesi, karaciğer veya pankreas ameliyatı geçirmiş olanlar nane yağı kullanırken dikkatli olmalıdır. Doğrudan cilde uygulandığında tahrişe neden olabilir, bu nedenle ciltte kullanılan uçucu yağları tatlı badem yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek en iyisidir.

kekik.jpg

 Nane yağı hassas cilde sahip kişilerde tahrişe neden olabilir. Diğer önlemler arasında yağla çalışırken, özellikle göz ve kulak çevresinde koruyucu eldivenler bulunur. Güvenli sonuçlar için evcil hayvanınıza veya kendinize uygulamadan önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun.

Mide reflüsünüz varsa yağı kullanırken dikkatli olun, karaciğer veya pankreas sorunları olanlar yağı hiç kullanmamalıdır. Genel bir kural olarak, ciltte kullanılan uçucu yağları, tatlı badem yağı gibi eşit miktarda taşıyıcı yağ ile seyreltin, böylece cilt ve uçucu yağlar arasındaki herhangi bir temas minimum olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.