Yengeç Burcu Kadını ve Yengeç Burcu Erkeği Özellikleri Nelerdir?

Yengeç Burcu Kadını ve Yengeç Burcu Erkeği Özellikleri Nelerdir?

Duygusallığı ile bilinen Yengeç burcu, Zodyak’ta dördüncü sırada yer alır. Son derece duygusal ve kırılgan yapısı ile dikkat çeker. Aynı zamanda nazik ve hassas tavırları onu çekici kılan özelliklerindendir. Yönetici gezegeni Ay olan bu burcun kadın ve erkekleri birbirlerinden bazı noktalarda farklıdır.

Peki Yengeç burcu aslında nasıl bir karaktere sahip? Yengeç burcu kadını ve Yengeç erkeğinin farkları neler? Cinsellik ve aşk konularında Yengeç nasıl bir tavıra sahip? İşte tüm detaylar...

Yengeç Burcu Tarihi

Yengeç burcu 22 Haziran - 22 Temmuz tarihleri arasında doğanlardır. Diğer özellikleri ise şöyle sıralanmaktadır:

  • Yönetici Gezegeni: Ay
  • Element: Su
  • Nitelik: Öncü
  • Uğurlu Sayıları: 3,7
  • Gün: Pazartesi
  • Uğurlu Taşı: İnci
  • Renk: Beyaz, deniz mavisi, gümüş
  • Tarot kartı: Ay
  • Hayvan: Deniz kabukluları
  • Bitki: Hezaren çiçeği, nilüfer, kenger otu
  • Kıymetli Taş: Aytaşı, amber
  • Kıymetli Maden: Gümüş

Yengeç Burcu Özellikleri

Yengeç burcu kişiler genellikle nazik ve hassas yapıya sahiplerdir. Merhametli oluşları onların insanlar tarafından daha çok sevilmesinin sebebidir. Düş gücü yüksek olan Yengeç burçları genellikle hayatlarını hayal ederler. Hemen hemen her gün geleceklerine yönelik farklı bir hayal kurarlar. Anne ve babalık duyguları güçlü kişilerdir. Bu sebeple anaç tavırlara sahiplerdir. Yuvalarını seven, ısrarlı ve beceriklilerdir. Her zaman iyi bir eş ve tutumlu bir kişilikleri vardır.

Yengeçlerin olumsuz olarak görülen en büyük özellikleri duygusal olmalarıdır. Bazen aşırı duygusal tavır ve tepki vermeleri karşı tarafı yorabilir. Yengeç burcu sahip olduğu maddi varlıklar konusunda züppelik yapabilirler. Kuşkucu ve değişken yapısı onun karakterini zorlaştıran özelliklerindendir. Sevdiklerine karşı oldukça kıskanç bir yapıya sahiptir. Kendine acıma meyili sebebiyle duygusallığını sürekli tetikler. Değişken duyguları onunla anlaşmayı zorlaştıran detaylarındandır.

Yengeç Burcu Kadını

Yengeç kadını son derece hoş bir mizaca sahiptir. Evcimen, sıcak kanlı, anaç, dürüst ve iyi niyetli oluşu karşı cins tarafından hemen fark edilir. Yengeç kadınları özellikle evine, ailesine, alışkanlıklarına ve geleneklerine bağlıdır. Anaç bir portre çizen Yengeç kadını ev ortamını ve evle ilgili detayları severler. İdeal anneler hep Yengeç burcundan çıkar.

Sezgileri son derece kuvvetli bir burçtur. Etrafındakilerin ona karşı olan niyetini çok kolay anlayabilir. Bu sebeple oldukça hassastır. Kolaylıkla kırılıp incinebilir. Çevresindeki insanlarda daima iyi niyet ve şefkat ararlar.

Cömert bir karaktere sahip olan Yengeç kadını kesinlikle savurgan değildir. Tasarruf ve birikim yapmayı sever. Kendisini güvende hissetmek için maddi anlamda güçlü olmak ister. Derin duygu ve düşüncelere sahiptir. Başkalarının hayatına yönelik yorum yapmaktan hoşlanmazlar. Eleştirilmeyi sevmeyen Yengeç burcu, olumsuz yönlerini kabul etmekte zorlanan bir yapıya sahiptir. İkili ilişkilerde partnerine sadıktır. Bu sebeple kıskançlık krizleri de yaşayan bir burçtur.

Yengeç Burcu Erkeği

Yengeç erkekleri de aynı kadınları gibi son derece nazik ve hassas bir yapıya sahiptir. Ağır başlı ve mağrur yapısıyla dikkat çekerler. Duygusal olarak son derece hassas oluşları bazen partnerlerinin zor anlar yaşamasına sebep olabilir. Sevgi ve saygı onlar için vazgeçilmezdir. Çevresindeki insanlar tarafından değer görürler.

Yengeç erkeklerinin keskin ve pratik bir zekası vardır. Analiz yeteneği son derece gelişmiştir. Olayları kolaylıkla çözümleyebilir. Duygusal yapısı nedeniyle birini sevdiğinde kolay kolay vazgeçemez. Paraya önem verir. Kendini maddi anlamda zor duruma düşürmeye karşın son derece dikkatlidir. Dürüst bir karakteri vardır. Bu sebeple ilişkilerinde de dürüstlük ön plandadır. Aile ve ev yaşantısına son derece düşkündür.

Yengeç Burcu Aşkta Nasıl?

Duygusal Yengeç burcu aşkta son derece sadık ve güvenilir bir karaktere sahiptir. Hem kadını hem de erkeği partnerine karşı sadıktır. Kendilerine yalan söylenilmesinden hoşlanmazlar. Bu sebeple dürüst insanlarla olan ilişkileri çok daha uzun solukludur.

Yengeç Burcu Cinsellikle Nasıl?

Yengeç burcu cinsellik söz konusu olduğunda tatminkar bir tavrı vardır. Hem kendi hem de partneri için tatmin olmak son derece önemlidir. Duygusal bir karaktere sahip olan Yengeç burcu için seks; duyguların dışa vurumudur. Romantik ilişkilerden hoşlanırlar. Sevdiği insana karşı sadık olan Yengeç burcu aldatılmayı asla kabullenemez.

Yengeç Burcu Kimlerle Anlaşır-Anlaşamaz?

Yengeç burcu en iyi Balık, Akrep, Başak ve Oğlak burcu ile anlaşabilirler. Kendisi gibi duygusallığı ön planda olan burçlarla arası iyidir. Aslan, Koç ve Yay burcu ise Yengeçlerin anlaşamadığı burçlar arasındadır. Ateş grubu burçlar genellikle anlaşamadıkları burç gruplarındandır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.