Doğalgaz ve elektrik krizi büyüyor! Şalterler her an kapanabilir

Doğalgaz ve elektrik krizi büyüyor! Şalterler her an kapanabilir

Yüksek doğalgaz fiyatlarının ve arz sorunlarının etkilediği İngiltere'de Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng, fabrikaların üretimi durdurma ihtimaliyle ilgili dün kendisine yöneltilen bir soruya, "durum kritik" yanıtını verdi.

İngiltere, doğalgaz fiyatlarındaki artışın olumsuz etkilediği enerji yoğunluklu sanayi sektörlerine destek vermenin yollarını arıyor.

Başta çelik, cam, seramik, kağıt sektörlerinde olmak üzere yoğun enerji tüketiminin yapıldığı sektörlerdeki imalatçılar, hükümetin enerji fiyatlarıyla ilgili bir adım atmaması halinde üretimi durdurmak zorunda kalabileceklerini açıklamışlardı.

“DURUM KRİTİK”

İngiltere Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng, fabrikaların üretimi durdurma ihtimaliyle ilgili dün kendisine BBC’de yöneltilen bir soruya, “Açıkçası, durum kritik” dedi.

Ticaret bakanı Sky News’a yaptığı açıklamada, “Doğalgaz ve elektrik fiyatlarımız çok ama çok yüksek. Hali hazırda sanayimize destek veriyoruz. Sanayimize yardım edebilmek için yollar arıyoruz” dedi.

Ticaret bakanı konuyla ilgili Maliye Bakanı Rishi Sunak ile çalıştığını belirtti.

Avrupa’daki toptan doğalgaz fiyatları, kısmen Asya’dan gelen güçlü talep ve düşük stoklar nedeniyle yıl başından bugüne yüzde 400 yükseldi. (REUTERS)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.