Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer tehdit geldi...

Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer tehdit geldi...

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken savaşın İskandinavya'ya yayılma tehlikesi ortaya çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş can almaya devam ederken dünya yeni bir kriz ile karşı karşıya. İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği ile ilgili Rusya'dan gözdağı gibi bir uyarı geldi.

Ukrayna ordusu, Rus ordusunun ilerleyişini engellemek amacıyla Luhansk Bölgesi’ndeki Severodonetsk ile Rubizhne arasındaki demiryolu köprüsünü havaya uçurdu. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş dürerken Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik hamlesine Moskova'dan sert tepki geldi. İşte Ukrayna ve İskandinavya'da yaşanan son dakika gelişmeleri...

Savaş son haftalarda Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaşırken dünyanın gözünü bu kez Avrupa'nın kuzeyinde.

Zira Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, resmi olarak NATO üyeliğine başvuracaklarını duyurdu. İsveç'te de iktidardaki Sosyal Demokratlar, ülkenin NATO'ya katılmasını destekleyeceklerini bildirdi.

RUSYA'DAN SERT TEPKİ 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmalarına her fırsatta karşı çıkan Rusya'nın bu gelişmelere tepkisi sert oldu.

Kremlin'in kontrolündeki Rus devlet televizyonu, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katıldıktan sonra topraklarında askeri üslere izin vermesi halinde Moskova'nın Avrupa sınırlarına taktik nükleer silah konuşlandırabileceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.