TikTok Fenomeni Canlı Yayında Zehir İçerek Hayatına Son Verdi

TikTok Fenomeni Canlı Yayında Zehir İçerek Hayatına Son Verdi

Çin'de TikTok fenomeni Luo Xiao Mao Mao Zi, geçirdiği depresyon nedeniyle canlı yayın sırasında pestisit içerek intihar etti. Olay sonrası hastaneye kaldırılan genç fenomen, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Yayınladığı son videolarında depresyondan bahseden ve bazı sosyal medya kullanıcılarını da intihar etmeleri için teşvik ettiği ettiği iddia edilen 'Luo Xiao Mao Mao Zi' isimli, binlerce takipçisi olan TikTok fenomeni, bir canlı yayın sırasında pestisit içerek yaşamına son verdi.

Olay sonrası hastaneye kaldırılan kadın, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

KÜLLERİNİ ÇALIP 'HAYALET EVLİLİK' İÇİN SATTILAR

Fenomenin ölümünün ardından ise çok enteresan bir olayın yaşandığı öğrenildi. Kadının külleri, cenaze evinde bir çalışan tarafından çalındı. Çalışanın, külleri başkalarına 'hayalet evlilik' için sattığı öne sürüldü. Planı yaptığı tespit edilen 3 kişi, kısa süre içinde polisler tarafından yakalandı.

HAYALET EVLİLİK NEDİR?

Hayalet evlilikler, Çin'de gelenek olarak kabul ediliyor. Dünyadan ayrılan ruhların, çocukların refahını korumak için evlenmeleri gerektiğine inanılıyor. 3 bin yıllık bu geleneğin, genellikle ölmüş çocuklarına partner bulmak isteyen aileler tarafından yapıldığı biliniyor.

PESTİSİT NEDİR?

Bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallar, bazı organik bileşenler, dezenfektanlar gibi madde ve yöntemlere ''pestisit'' denir.

Pestisitler, sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yetişmesi ve yaşam alanlarımızın zararlı mikroorganizmalardan arınması gibi konularda işlev görür. Fakat yanlış kullanımı söz konusu olduğunda, insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.