2021 ve 2022 Bekçi Alımı Başvuruları Başladı Mı? Bekçilerin Maaşları Ne Kadar Oldu?

2021 ve 2022 Bekçi Alımı Başvuruları Başladı Mı? Bekçilerin Maaşları Ne Kadar Oldu?

Emniyet genel müdürlüğü tarafından yapılan bekçilik alımları hakkında yeni gelişmelerin meydana gelmesi merakla beklenmektedir. Bekli olmak isteyen adaylar için aday formu ve tarih aralığı belli oldu…

Emniyet genel müdürlüğü tarafından yapılan bekçilik alımları hakkında yeni gelişmelerin meydana gelmesi merakla beklenmektedir. Bekli olmak isteyen adaylar için aday formu ve tarih aralığı belli oldu…

Bekçi alımı başvuruları konusunda henüz form yayınlanmasa da bekçilik alımı yapılacağı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacak olan başvuru tarihi konusunda ne yapılması gerektiği adaylar için merak konusu olmaktadır. Bununla beraber bekçi alımı için şartlarda belli oldu.

Bekçi Alımı Şartları Nelerdir?

Bekçi olmak için bazı şartlar bulunmaktadır, bu şartlar Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az bir lise veya okul dengi mezunu olmak. En az 1,67 cm boyunda olmak ve beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak. Aynı zamanda bekçi olmak için 31 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Bekçi alımı konusunda en önemli şartlar arasında bulunan ağır hapis veya altı aydan fazla bir hapis cezası almamak.

Bunun dışında irtikap, zimmet, ihtilas, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanmak gibi bu tarz bir durumdan dolayı ceza almamak. Bununla beraber silah taşımak veya silahlı görev konusunda herhangi bir hukuki engel bulunmamak. Alkol veya uyuşturucu gibi maddelere bağımlı olmamak veya bununla alakalı bir tedavi görmemiş olmak aranan şartlar arasında bulunmaktadır.

Bekçi Maaşları Ne Oldu?

Bekçi iş başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin en merak ettiği konulardan biri de bekçi maaşları olmaktadır. Bekçi maaşları konusunda maaşlar 3’e ayrılmaktadır, bunlar İlkokul, lise ve üniversite bekçi maaşları olmaktadır. İlkokul içerisinde bekçi olan kişiler yaklaşık olarak 5.000 TL maaş almaktadır. Lise mezunu bekçiler 5.100 TL maaş almaktadır ve üniversite bekçi maaşları 5.421 TL olmaktadır. Bekçi olduktan sonra silah taşıma gibi durumlarınız olabilir bu yüzden silah eğitimi gibi şartlarda bekçilik başvurularında yer alabilir.

Bekçiler, belirlenmiş bir alandaki güvenliği sağlayan kişilerdir bu yüzden olumsuz durumlara karşı hazırlıklı ve dayanıklı olmak önemlidir. Özellikle öğrencilerin olduğu alanlarda bekçi olmak daha fazla bir hazırlık gerektirebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.