Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Uçak bileti sogulama ve iptal işlemleri nasıl iptal edilir?

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Uçak bileti sogulama ve iptal işlemleri nasıl iptal edilir?

Uçak bileti iptal etme işlemi nasıl yapılır? Pegasus uçak bleti nasıl iptal edilir? Pegasus uçak bileti sorgulaması nasıl yapılır? THY uçak bileti sorgulama nasıl yapılır? THY uçak bileti nasıl yapılır? Tüm detaylar habeirmizde.

Küresel salgın sebebiyle birçok uçak seferi iptal ediliyor veya ertelenmek zorunda kalınıyor. Bu süreçte yaşanan sıkıntılardan dolayı uçak biletleri elimizde kalabiliyor. Dolayısıyla kullanıcılar bu biletleri iptal etmek istiyorlar. En çok kullanılan uçak firmalarından biri olan THY ve Pegasus için, birçok detayı sizler için derledik. İşte THY uçak bileti nasıl iptal edilir? Pegasus uçak bileti nasıl edilir? Gibi soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. 

THY uçak bileti nasıl iptal edilir? 

5cf63ad8ae7849198c7879b1.jpg

THY ve Pegasus firmalarında uçak iptal ve iade işlemleri yaparken öncelikle biletin sınıfına göre durum değerlendirme alınır. Sınıf durumundan sonra iptal ve iade işlemlerindeki yasal maddeler devreye girer. Eğer haklı bir gerekçe ile bu bileti iptal etmek istiyorsanız ve maddelerde geçerliliği var ise biletiniz iptal veya iade olur.  

Uçak biletini iptal etmek için öncelikli müşteri hizmetlerini aramalı veya şubelerinden bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Biletin üstünde yer alan detayları ileterek işlemi başlatabilirsiniz. Müşteri hizmetlerine ulaşmak için 444 08 49 numarasını arayabilirsiniz. Gerekli bilgileri ve detayları karşı tarafın istediği şekilde aktararak işlemi tamamlayabilirsiniz. İşlemi başarıyla tamamlamak için bir miktar kesinti olabilir. 

THY uçak bileti sorgulama nasıl yapılır? 

THY firmasına ait uçak bileti sorgulaması yapmak için öncelikle resmi web sitesine gidin. Daha sonra Bilet rezervasyon kısmına gidin ve PNR kodunuzu girin. Sonraki işlemde sizden ad-soyad isteyecektir. Son adımda ise Bileti Yönet butonuna tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz. 

Pegasus uçak bileti nasıl iptal edilir?

pegassus-facebook.png

Pegasus firmasına ait uçak biletini iptal etmek için resmi web adresinden veya müşteri hizmetlerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Müşteri hizmetlerine ulaşmak için 0888 228 12 12 numarasından ulaşabilirsiniz. Web sitesinden iptal etmek için ise Bilet İşlemleri bölümüne tıklayın. Daha sonra PNR numarası ve ad-soyadınızı girin. Detaylar kısmına tıklayın. Burada bilet iptal seçeneğine tıklayın. 

Pegasus uçak bileti sorgulama nasıl yapılır? 

  • Web sitesine giriş yapın. 
  • Bilet işlemleri kısmına tıklayın. 
  • Biletinize ait olan PNR kodunuzu yazın. 
  • Ad-soyad bilgilerini girin. 
  • Daha sonra bu kısımdan belirli uçuşlar için veya uçuşların tamamını iptal edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.