TOKİ’den Ev Alıp Satılır mı? TOKİ Evlerini Satmanın Cezası Nedir? Hangi İllerde TOKİ'den Ev Sahibi Olunabilir?

TOKİ’den Ev Alıp Satılır mı? TOKİ Evlerini Satmanın Cezası Nedir? Hangi İllerde TOKİ'den Ev Sahibi Olunabilir?

TOKİ’den ev satın alan vatandaşlar, sahip oldukları evi satıp satamayacaklarını merak ediyorlar. Düşük gelirli vatandaşları 1+1 veya 2+1 ev sahibi yapan TOKİ, orta gelirli vatandaşlara 3+1 ya da 4+1 daireler veriyor. Ev sahibi olan vatandaşlar bu evleri satıp satamayacaklarını merak ediyorlar. Eğer satarlarsa herhangi bir cezaya maruz kalacaklar mı bu da ayrı bir merak konusu. İşte detaylar...

TOKİ evlerine sahip olan kişiler ödemekte zorluk çektikleri zamanlarda veya farklı ekonomik sorunlarla karşılaştıklarında evlerini satma düşüncesine giriyorlar. TOKİ evleri ile al sat işlemi yapılabilir mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar mevcut. Bu sorunun cevabı için sözleşmede belirtilen ilgili kısım incelenebilir. 

Sözleşmeye göre, alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemeyeceği, borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedileceği, açık satışlarda ise genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabileceği açıkça belirtilmiştir. 

TOKİ Evlerine Nasıl Sahip Olunur?

TOKİ evlerinden birine sahip olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ’nin resmi internet sitesinden başvuruları takip edip başvuru şartlarına uygun konumdalar ise başvuru yapabilirler. Sonrasında belirtilen tutarı Halkbank veya Ziraat Bankası’na yatırmaları gerekiyor. Ardından TOKİ’nin belirttiği tarihte başvuru formu ve yatırılan tutara dair dekont ile başvuru yapılması yeterli olacak.

Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) pek çok kişiyi çekilişsiz ev sahibi yapacağını açıkladı. Açık Arttırma Yöntemi ile yapılacak ihale sonrası en yüksek teklifi sunan kişi ev sahibi olmaya hak kazanacak. 

TOKİ Evleri Hangi Şehirlerde Mevcut?

TOKİ’nin yaptığı açıklamanın ardından çekilişsiz ev sahibi olabileceklerini öğrenen vatandaşlar hangi illerde konutların mevcut olduğunu merak eder oldu. 

Bir diğer merak konusu ise ödeme şartları. Açıklamaya göre 115 bin TL’den başlayan evlere 180 ay vade ile ayda 565 TL taksit imkanı ile sahip olmak mümkün. Özellikle alt gelir grubuna sahip vatandaşlara yönelik kurasız konut projesi 2+1 daireler için yapılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.