Kripto Paralarda Cumartesi Çöküşü! Bitcoin (BTC) %9 Ethereum ise %8 Düştü !

Kripto Paralarda Cumartesi Çöküşü! Bitcoin (BTC) %9 Ethereum ise %8 Düştü !

Kripto para piyasasında son 24 saat verilerine göre ortalama %10’luk düşüş yaşandı.

Veri sitesi olan CoinGecko'da ki bilgilere göre Bitcoin, Cumartesi sabah saatlerinde 30.194 seviyelerine kadar düşüş gösterdi. Lider kripto para birimi son 24 içerisinde %8.8 oranında düşüş yaşadığı anlamına geliyor. Sonrasında biraz toparlansa da haber yazıldığı sıralarda 31.000 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Kripto paralarda %10 düşüş !

En büyük kripto para sıralamasında 2. sırada olan Ethereum ise hafta sonuna kötü bir başlangıç ile girdi. Son 24 saat içerisinde %8 seviyesinde gerileme gösteren Ethereum, tekrardan 1718 dolar seviyelerine kadar gerileme gösterdi. ETH, yazı yazıldığı sıralarda biraz toparlanma gösterdi ve 1800 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Bitcoin 50 bin doların altına indi! Bitcoin'de düşüş devam edecek mi? Bitcoin ne kadar?

Diğer kripto paralardan BNB %6.8, ADA  %7.5, DOGE %7.8 ve DOT %8.7 oranında düşüş sergiledi.

Bu düşüşler, kripto para piyasasının küresel piyasa değerinde %10'luk bir düşüşe sebep oldu. Kripto para piyasasının toplam değeri 1.29 trilyon Dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

Kripto paralar neden düştü ?

Piyasayı çöküşten kurtaran ve sert kırılmalara karşı koruma sağlayan kurumsal yatırımcılar masalarından uzakta oldukları sebebi ile tüm kripto paralar hafta sonları daha dalgalı seyreder. 

Bitcoin (BTC) Fiyatının Düşüş Sebebi Bu Transferler mi? - Bitcoin Sistemi

Bazı analist kişiler, meydana gelen son düşüşün, önemli miktarda Bitcoin ve Ethereum opsiyon sözleşmesinin son bulmasından kaynaklı olabileceğini söylüyor. Her iki kripto parada toplam 3.8 milyar Dolarlık opsiyon sözleşmesi bugün son bulmuş oldu.

CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ethereum için şimdiye kadarki en büyük opsiyon sözleşmesi sona erme tarihi olduğu için bunun piyasalarda volatiliteye neden olması makul bir durum." ifadelerine yer verdi.

Singapur asıllı kripto para yatırım firması QCP Capital da bugün yayınladığı açıklamada, Bitcoin'in yakın bir zamanda 39.400 Dolara yükseleceğini ve ETH'unda tekrardan 2.550 seviyelerine kadar yükselme göstereceğini söyledi. Deribit'in Bitcoin vadeli işlem piyasası ise daha az pozitif gözüküyor. Platformdaki traderlar, Bitcoin'in gelecek yıl şu tarihlerde 33.200 dolar seviyesine olacağını dile getiriyor. 

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.