2.200 TL Ödeme Almak İsteyenler Başvurabilir! SGK Duyurdu...

2.200 TL Ödeme Almak İsteyenler Başvurabilir! SGK Duyurdu...

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni desteğini duyurdu! Pandemi sebebiyle ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için yardım ödemeleri konusunda harekete geçildi. 2.200 TL’ye kadar yardım ödeneğinin verildiği SGK desteğine başvurular da başladı. İşte devlet tarafından sağlanan bu destekler ve tüm detayları...

Evde Çalışanlar İçin Destek Devam Ediyor

Evinde kaza sebebiyle rahatsızlık yaşayan ve ona bakmakla yükümlü olanlar için destek verilmeye devam ediliyor. Kaza durumunda evde bakıcı veya günlük işçi olarak çalışanlara günlük 1.96 TL’lik ödeme yapılıyor. 2020 yılında bu miktar aylık olarak hesaplandığında 956 TL olarak belirlendi.

5f1ca4d05542820ed8b30d8f-jpg.webp

27 Günlük Prim Yatırılıyor

Bildiğiniz üzere orman işçileri, şöförler ve sanatçılar sigorta primlerini kendileri ödemektedir. Bu mesleklerde çalışanlar ayda 27 günlük prim ödemesi yapmaktadır. Orman işçileri için ödenen prim tutarı 900 TL’dir. Sanatçı ve şöförler için ise bu miktar 850 TL civarında.

1.420 TL İşsizlik Ödeneği Veriliyor

Kovid-19 salgını nedeniyle birçok vatandaş işini kaybederken devlet tarafından yardım gecikmedi. Belirli şartları yerine getiren vatandaşlar işsizlik ödeneğinden faydalanabilmektedir. 2021 yılı için işsizlik ödeneği aylık 1.420 TL olarak belirlenmiştir.

ruyada-para-alma-gormek-anlami-ve-yorumu-3.jpg

Aile ve Çocuk Ödeneği de Veriliyor

2021 yılının gelmesiyle beraber aile ve çocuk ödenekleri de arttırıldı. Eşi çalışmayan ve 6 yaş üzeri çocuğu olan vatandaşlara 36.52 TL, 0-6 yaş arası çocuğu olanlara ise 73.6 TL ödenmiyor.

SGK Girişi Olanlara Tam 2.200 TL

Uzun süredir devam eden bu SGK desteği, birçok kişi tarafından bilinmiyor. SGK girişi olan ve ölen vatandaşların yakınlarına anında 2.200 TL ödeme yapılıyor. SGK’nın bu büyük desteği sayesinde çalışıp ölen kişinin yakınları yardım alabilecekler. Ölen kişi; ölmeden önce bildirirse kendisi, öldükten sonra yakınları bildirirse de birinci dereceden akrabaları bu yardımdan faydalanabilmektedir.

unnamed-6.jpg

Cenaze Yardımı 800 TL Oldu

Devletin sağladığı bir diğer yardım cenaze yardımıdır. Cenaze yardımı alabilmek için kişinin ölmeden önce 360 günlük sigorta primini ödemiş olması gerekmektedir. 2021 yılında devlet tarafından yapılan bu cenaze yardımı tam 800 TL’dir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla verilmektedir.

İlginizi çekebilir...

Ziraat bankası kredi erteleme nasıl yapılır? Ziraat bankası 12 ay kredileri erteliyor..

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.