4D İşçilere Erken Bayram Müjdesi! Taşeronun Parası Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

4D İşçilere Erken Bayram Müjdesi! Taşeronun Parası Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

Türkiye’deki kamu işçileri ile 4D kamu işçisi statüsündeki vatandaşlar için bayram erken geliyor! İlave tediye ücreti alacak olan işçiler için heyecanlı süreç başladı. Peki 2021 yılı ilave tediye ücretleri işçilere ne zaman ödenecek? Kamu ve taşeron işçilerin ikinci kez alacakları ilave tediye ücretleri nereye yatırılacak?

Her Yıl Dört Taksitte Ödeniyor

Türkiye’deki milyonlarca kamu işçisi ve 4D’li taşeron işçiler ilave tediye ücreti ödemesi almaya devam ediyorlar. Her yıl toplam dört taksitte ödenen ilave tediye ücretlerinden ilki Ocak ayında işçilere ödenmişti. Her yıl 52 günlük ilave tediye alan işçilere ödemeler 13 günlük taksitlerle yapılıyor. İlk taksiti alan işçilerin alacakları ikinci taksitin zamanı ise merak edilmeye devam ediyor.

İlave Tediye Nedir, Neden Verilir?

İlave tediye kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi olarak çalışıp statüsü değişen kişilere verilen bir ödenektir. Taşeron işçi statüsünden kamu ya da 4D’li statüsüne geçen işçilere verilen bir ödenek olup, yılda dört taksitte ödenmektedir. Kadroya geçen taşeron işçiler toplamda 52 günlük ilave tediye alırlar. Bu taksitlerin ödeneceği zaman ise Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararı ile belirlenir. Kamuoyuna duyurulduktan sonra da işçilere gereken ilave tediye ödeneği verilir.

para-destegi-ile-ilgili-son-dakika-aciklamasi-4915224-3.jpeg

İkinci Taksit İlave Tediyeler Ne Zaman Ödenecek?

Kamu ya da 4D işçi statüsüne yükselen işçilerin aldığı ilave tediye ödemelerinde ikinci taksite gelindi. 29 Ocak 2021’de ilk taksiti alan işçiler için ikinci taksit tarihi merak edilmeye başlandı. Bu konuda alınan kararlar gereği ilave tediye ödemelerinin 11 Mayıs 2021 tarihinde yapılması bekleniyor. 4D taşeron işçiler ise 2021 ilave tediye ödemelerinin ikinci taksitini Ramazan Bayramı’ndan hemen önce alacaklar.

İlave Tediye Ödemeleri Ne Kadar?

İlave tediye ödemelerinin miktarı taşeron işçinin aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple her işçinin tediye ödemesi farklı miktarlardadır. İlave tediye taksit ödemesi hesaplanırken brüt maaşın 13 günlük tutarı hesaplanır. Her taksitte 13 günlük maaş tutarına karşılık gelen miktarda ödeme yapılır. Ödemeler toplamda 4 taksitte bitirilir.  

İlginizi çekebilir...

Ziraat bankası kredi erteleme nasıl yapılır? Ziraat bankası 12 ay kredileri erteliyor..

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.