Çocuğu Olan Ailelere 2 Yıl Boyunca Mama ve Bez Desteği Yardımı Verilecek

Çocuğu Olan Ailelere 2 Yıl Boyunca Mama ve Bez Desteği Yardımı Verilecek

Ekonomik olarak zor durumda olan ailelere devlet destekleri kapsamında mama ve bez yardımı sağlanır. Bu yardımlar paket halinde sunulur ve 2 yıl boyunca devam eder. Peki başvuru yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Başvuru

Ekonomik olarak zor durumda olan ailelere devlet destekleri kapsamında mama ve bez yardımı sağlanır. Bu yardımlar paket halinde sunulur ve 2 sene boyunca devam eder. Çocuğu olan ailelerin çocukları için sağlanan destekleri almak için yazılı başvuru yapılması gerekir. Yazılı başvuru öncesinde ise ailelerden bazı başvuru koşulları talep edilir. 

2022 MAMA VE BEZ YARDIMI ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER 

Aileler mama ya da bez yardımı almadan önce müracaat koşullarını sağladıklarından emin olacaklar. 2 yıl süren yardımlar için ailelerin başvuruları ekonomi koşulları göz önünde bulundurularak değerlendirilir. Ailenin ekonomik durumu iyi sosyal güvencesi var, düzenli geliri varsa başvuru önceliği bu çerçevede olmayan ailelere sağlanır. Ancak hane kişi sayısının yüksek olması ve diğer etmenler ile mama ve bez yardımları alınabilir.  Genel olarak mama ya da bez yardımı almak için başvuru yapacak olan yurttaşlardan talep edilen şartlar şu maddeler ile sıralanır. 

Mama ve bez yardımı başvurularında ailenin ekonomi durumuna bakılır ve hane geliri yüksek olan ailelerin başvuruları kabul edilmez.

Belediyeler ya da diğer kurumlardan mama yardımı, bez yardımı almak isteyenlerin hane başı aylık ortalama geliri asgari ücretin 1/3’ü şeklinde olması gerekir.

Mama yardımı, bez yardımı için ailenin 0 ile 3 yaş arasında bebeği olması gerekir.

İşsiz, çalışmayan ve dar gelirli aileler küçük çocuk sayısı kadar yardım başvuru yapabilirler. Örneğin ailenin 2 küçük çocuğu var ise 2 çocuğu için de müracaat yapabilir. 

MAMA VE BEZ YARDIMI BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR?

Mama ve bez yardımı başvuruları için vatandaşlar Aile Bakanlığı birimlerine e-Devlet sistemini kullanabilirler. Yardımlar için e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonra sistemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hizmetlerine erişim sağlanacak. Ardından "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" ekranından başvuru talebi iletilecek. 

E-devlet üzerinden değil de şahsen başvuru yapacak olan aileler ise başvurularını kendi yaşadıkları ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapacaklar. Vakıflara gidecek vatandaşlar öncelikle form dolduracaklar daha sonra ise başvuru için kurum tarafından talep edilen evraklar teslim edilecek. 

SYDV dışında belediye başkanlıklarının da mama yardımı, bez yardımı ve çocuklara özel aile destekleri bulunmakta. İhtiyaç sahibi aileler bu kurumlara da başvuruda bulunabilirler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.