Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar verilecek? Bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar verilecek? Bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayram ikramiyesine enflasyon zammının yapılacağını açıklayan Erdoğan, hangi yılın enflasyon zammının uygulanacağını belirtmedi. Peki hangi yılın enflasyon zammı ikramiyelere yansıtılacak?

Cumhurbaşkanı’nın emekli bayram ikramiyelerinde hangi enflasyon yılının esas alınacağını açıklamaması kafa karışıklığı yarattı. 2018 yılından bu yana yaşanan enflasyon zammının yapılması durumunda 1.000 TL olarak ödenen ikramiye 1.503 TL olacak. Böylelikle 503 TL enflasyon zammı uygulanacak.

84 TL’ye Kadar Düşebilir

Eğer geçtiğimiz yılın enflasyon zammı uygulanırsa da emekli ikramiyesine 146 TL eklenecek. Böylelikle 1.146 TL ödeme yapılacak. Küçük bir ihtimal olsa da 6 aylık enflasyon zammı uygulanma durumu da var. Eğer 6 aylık enflasyon uygulanırsa ikramiyeye eklenecek miktar 84 TL’ye kadar düşebilir.

3 Yıllık Artış Yapılması İsteniyor

Bayramlar öncesinde verilen 1.000 TL’lik ikramiyelere 3 yıldan bu yana hiç artış yapılmıyor. Emekliler ise uzun süredir zam yapılmadığı için emekli ikramiyelerinde 3 yıllık enflasyon zammının esas alınmasını istiyorlar. Mayıs 2018’de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından en son açıklanan Mart 2021 verileri sonrasında TÜFE yüzde 50.3 oranında arttı. Eğer 3 yıllık enflasyon zammı esas alınırsa 1.000 TL’lik ikramiyeye en az 503 TL zam yapılması gerekiyor. Ancak ikramiye ödemeleri Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Bu sebeple Nisan ayında gerçekleşecek olan TÜFE oranının bu hesaba eklenmesi durumunda zammın 520 TL’ye çıkması bekleniyor.

2020 Yılı Enflasyonu Dikkate Alınmış Olabilir

Hükümet tarafından söylenen “enflasyon oranında artış” sözü, 3 yıllık erime yerine 2020 enflasyon zammı ile gerçekleşebilir. 2020 yılında gerçekleşen yüzde 14.6 oranındaki yıllık TÜFE emekli ikramiyesi için esas alınmış olabilir. Bu durumda bayram ikramiyelerine yapılacak olan zam 146 TL olarak kalacak. Küsüratlı olan bu zammın yukarı yuvarlamayla en fazla 150 TL’ye çıkması bekleniyor.

İkramiye tarihi

Emekliye Ramazan Bayramı İkramiyesi: 10-12 Mayıs 2021

Emekliye Kurban Bayramı İkramiyesi: 12-16 Temmuz 2021 tarihlerinde ödeme yapılması bekleniyor

İlginizi çekebilir...

4D İşçilere Bayram Erken Geliyor! Paralar Hesaba Yatacak

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum