EYT son dakika! EYT müjde beklerken EPT'ye müjde geldi! EPT nedir?

EYT son dakika! EYT müjde beklerken EPT'ye müjde geldi! EPT nedir?

Milyonlarca vatandaşımız emeklilikte yaşa takıldı. Yeni çıkarılan yasa ile emekli adayları artış yaş bekliyor. 2023 yılında yapılacak seçim öncesi EYT yasası çıkacak mı sorusu çok gelsede hala bir netlik yok bu durumda.. EYT'liler için verilen vaatler yerine getirilmediğinden dolayı şimdiki hükümete pek bir küskünler.

Milyonlarca vatandaşımız emeklilikte yaşa takıldı. Yeni çıkarılan yasa  ile emekli adayları artış yaş bekliyor. 2023 yılında yapılacak seçim öncesi EYT yasası çıkacak mı sorusu çok gelsede hala bir netlik yok bu durumda.. EYT'liler için verilen vaatler yerine getirilmediğinden dolayı şimdiki hükümete pek bir küskünler. 

Emeklilikte yaşa takılanlar sürekli sosyal medya Twitter'da gündem oluşturmak için Çalışma bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve diğer millet vekilleri sürekli gündeme getirmeye çalışsada EYT'lilerin sesini şimdilik duyan yok.

Şimdi asıl haberimize gelelim. EYT'liler müjde beklerken EPT'ye müjde geldi. SGK bankalar ile yaptığı anlaşmalar ile prime takılan emekliler için kredi imkanı verilecek. 

EYT ve EPT ülke gündeminden düşmeyen iki konu. EYT mağdurları sürekli kendileri için bir gelişme beklerken, SGK EPT için adım attı. Emeklilikte prime takılanlar için kamu bankalarından kredi imkanı sunulacak, koşullar yerine getirilirse emekli olunabilecek. İşte haberimizin detayları…

Pandemi döneminde 7256 sayılı kanun kapsamında bazı borçların yeniden yapılandırılması sayesinde, emekli olabilecek sigortalı çalışanları, istenilen şartları sağlamaları halinde emekli olunmasının yolundaki engeller kalktı. Emeklilikte pirimine takılanlar için kamu bankaları ve SGK ön protokol imzaladı.

EYT bekleyenlere değil EPT için emeklilik yolu açıldı!

Yapılandırma kanunu kapsamında, emekli olmak isteyen ancak prime takılan vatandaşlar, başvuruda bulunmaları halinde kamu bankalarından kredi kullanabilecek. Çekilecek kredi ile prim günlerini tamamlayacak olan vatandaşlar, diğer şartlar da uygun olduğu taktirde emekli olabilecek.

Kamu bankaları ile SGK bu konu hakkında törenle, ön protokol imzaladı. Törende konuşan SGK başkan vekili Yılmaz: “İmzaladığımı ön protokol sayesinde, prim borcu olan ve emekli olmak isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamış oluyoruz. Birikmiş prim borcunu ödemesi halinde 4/b’den (Bağ-Kur) yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcunu ödemesi halinde 4/a’dan yaşlılık maaşı bağlanabilecek sigortalılar, ek-5 ve ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda emekli maaşı bağlanabilecek sigotalılar, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması halinde yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda emekli maaşı bağlanabilecek sigortalılar bu kapsamda yer alıyor” açıklamasında bulundu.

EPT kredisinde kamu bankalarında yüzde 1,6 faiz 36 ay vade fırsatı!

SGK başkan vekili açıklamasının devamında, kamu bankalarının yaptığımız düzenleme kapsamına giren vatandaşlar için yüzde 1,6 faiz oranından 36 ay vadeli krediler sunmaya hazır olduklarını da belirtti.

Yapılan protokolün daha önce de gerçekleştiğini ve bu düzenleme sayesinde 140 binden fazla kişinin emekli olma hayaline kavuştuğunu dile getiren Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar da, şimdi yapılan iş birliği, imzalanan protokol ve düzenleme ile 40 bin vatandaşın daha emekli olmasını beklediğini söyledi.

Bu haber hakkında sizler de görüşlerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Leo ve Lily'nin yaratıcısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum