Memur, Emeklilere yapılacak zam oranı açıklandı! Vatandaş enflasyona ezildi

Memur, Emeklilere yapılacak zam oranı açıklandı! Vatandaş enflasyona ezildi

Memur ve enflasyon zamları açıklandı! Enflasyon farkı TİS zamlarını yine geçti! Mart ayı enflasyon rakamlarında yıllık enflasyon yüzde 16,19’a ulaştı. Memur ve emekliler için yılın ilk çeyreğinden enflasyon farkı da oluştu. TÜİK tüm rakamları açıkladı. İşte memur ve emeklilere yapılacak zam miktarı ve detaylar...

Memur ve Memur Emeklileri İçin Enflasyon Farkı Yüzde 0,70

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre memur ve memur emeklileri için kümülatif enflasyon farkı yüzde 0,70 oranında. Memur ve memur emeklileri yılın ilk 6 ayı için toplam yüzde 3 oranında zam almışlardı. Yılın üçüncü çeyreğinde (Nisan, Mayıs ve Haziran) enflasyon rakamları yüksek gelirse memurlar için bu oran da artmış olacak.

Enflasyon Yüzde 16, Memura Zam Yüzde 6

TÜİK’in açıkladığı rakamlar kapsamında yılın ilk çeyreğini geride bırakırken enflasyon miktarı yüzde 16,19’a ulaştı. Memurların toplu sözleşmesi 2021 yılı için sadece yüzde 3+3 olarak belirlendi. Kamu çalışanları için yüzde 10 geriden bu rakamların enflasyon farkı için 3 ay beklenecek.

5e676b590f254426acd23b27-jpg.webp

Kesin Zam Miktarı 3 Ay Sonra Belirlenecek

Yılın ilk çeyreğine yönelik veriler esas alınarak kalan 3 ay gelen enflasyon verileri hesaplanacak. Yüzde 0,70’lik farka eklenecek olan veriler kapsamında memurların alacağı enflasyon farkı kesinlik kazanacak. Memurlar hesaplanan enflasyon farkını Temmuz ayı maaşlarında alabilecekler. Ekonomistler ise konuya yönelik olarak yılın ilk 6 ayı için enflasyonda yükselişin devam edeceğini öngörüyorlar.

İlginizi çekebilir...

SGK Kayıtları İçin son 15 Gün! Sildirmeyen Yandı

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.