Torba Yasadan Milyonlarca İşçiyi Sevindiren Haber! Ücretsiz İzin Ücretine Tam 3 TL Zam Yapıldı!

Torba Yasadan Milyonlarca İşçiyi Sevindiren Haber! Ücretsiz İzin Ücretine Tam 3 TL Zam Yapıldı!

AK Parti içerisinde tartışmalara neden olacağı düşünülen maddelerin yer aldığı Torba Yasası teklifi meclise sunuldu. Söz konusu teklifte işçilerin ücretsiz izinleri için ödenecek olan para miktarına 3 TL kadar zam yapıldı. İşte meclise sunulan torba yasası ve içerdiği maddeler...

Torba Yasası’nda Hangi Maddeler Var?

Meclise sunulan Torba Yasası teklifinde dikkat çeken maddeler şöyle sıralandı:

  • Ücretsiz izne çıkarılan işçilere günlük olarak yapılan 47 TL’lik ödemeye 3 TL zam yapıldı. Bu artışla ücretsiz izne çıkan vatandaşların günlük ödeneği 50 TL, aylık ödeneği ise 1.500 TL oldu.
  • Hüküm giymiş işçilerin eşleri de dahil yakınları ile yapacakları görüşmeler dinlenerek kaydedilecek.
  • 10 yıl boyunca aranıp işlem görmeyen kasalar TMSF’ye devredilecek.
  • Çiftçilerin borçları yapılandırılacak. Yapılandırma uygulanan borçlarda faiz oranları arttırılacak.
  • Yiyecek ve içecek sektöründe Mart ayı itibariyle ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara Nisan ve Mayıs aylarında günlük 50 TL olmak üzere aylık 1.500 TL verilecek. Bu ödemeden faydalanabilmek için ise herhangi bir nakdi destekten faydalanmama şartı bulunmaktadır.
  • Yiyecek ve içecek sektöründeki ücretsiz izne çıkarılan vatandaşların SGK primleri İşsizlik Sigortası Fonu üzerinden yatırılacak.
  • Hükümlü kişiler elektronik yöntemlerle de mektup alıp gönderebilecekler. Hükümlünün resmi makamlara ya da avukatına gönderdiği savunma mektubu, faks ve telgraf alıcısı dışındaki kişilerin erişimi engellenecek.
  • Yüzde 20 oranındaki kurumlar vergisi 2021 yılı itibariyle yüzde 25 olarak uygulanacak. 2022 kurum kazançları ise yüzde 23 oranında uygulanacak.
  • Üreticilerin 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle tarımsal kredi borçları yapılandırılacak. Yüzde 11 olarak esas alınan faiz oranı yapılandırma sebebiyle yüzde 18 olarak uygulanacak.
  • Bankalarda 10 yıl boyunca herhangi bir işlem görmeyen hesaplar TMSF’ye devredilecek. Hak sahipleri tarafından başvuru yapılması halinde TMSF tutarı hak sahiplerine iade edecek.

İlginizi çekebilir...

Memur, Emeklilere yapılacak zam oranı açıklandı! Vatandaş enflasyona ezildi

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.