Android 12 için yeni bir adım! Play Store'a yepyeni bir özellik geliyor! Tüm kullanıcılar hayran kalacak!

Android 12 için yeni bir adım! Play Store'a yepyeni bir özellik geliyor! Tüm kullanıcılar hayran kalacak!

Android 12 yeni bir adım atıldı. Artık mağazada daha yeni özellikler olacak. Bu sayede işletim sistemi kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. İşte tüm detaylar..

Android'in en büyük güçlü yönlerinden biri ve algılanan zayıf yönlerinden biri, özellikle uygulama yükleme açısından açık olmasıdır. Google, geliştiricileri ve kullanıcıları ikna etmek için özel özellikler sunarak kendi Play Store ve API'sini zorlasa da, üçüncü taraf uygulama mağazalarına ve hatta yüklenecek bağımsız APK'lara kapıyı açık bırakmaya devam ediyor. Ancak, bir uygulama mağazasından yüklemeye çalışsanız bile bu basit bir işlem değildir. Android 12 ile Google, üçüncü taraf uygulama mağazalarının neredeyse Google Play Store gibi davranması için bunu daha akıcı hale getiriyor. 

İster bağımsız bir APK ister F-Droid gibi bir üçüncü taraf deposu üzerinden yüklerseniz, uygulamanın kaynağını bir tarayıcı veya bir dosya yöneticisi olsun, uygulamaları yükleme iznine sahip olduğunu varsayarak, önce uygulamayı yüklemeyi kabul etmeniz gerekecektir. Bu Android kullanıcılarının Google Play Store'dan yüklerken veya güncelleme yaparken yaşadıkları deneyim değildir. 

Bir yandan bu kullanıcıları duraklamaya ve ilerleyip ilerlememeleri gerektiğini düşünmeye zorlar. Her zaman işe yaramayan (sadece Windows kullanıcılarına sorun) ve Google Play Store'da olduğu gibi daha basit ve akıcı bir süreç bekleyen üçüncü taraf uygulama mağazalarından yükleme yapanların deneyimini mahveden biraz keyfi bir güvenlik önlemidir. Google, üçüncü taraf uygulama mağazaları için daha iyi destek sağlayacağına söz verdi ve Android 12 ile başlayacak gibi görünüyor. 

XDA, değişiklikleri Google'ın genel duyurularında değil, Android'in bir sonraki sürümü için güncellenmiş geliştirici belgelerinde keşfetti. Çok özel koşullar altında, uygulama mağazası gibi bir uygulama, uygulamaları yüklemek veya güncellemek için artık kullanıcı etkileşimi gerektirmeyecektir. Tabii ki, uygulama mağazasının ilk etapta uygulamaları yan yükleme izinlerine sahip olması gerekir; bu noktada, sistem güvenliğinin tehlikeye girmesi durumunda kullanıcının sorumluluğundadır. 

Yıllar boyunca Google, üçüncü taraf uygulama mağazalarında ve APK'ların yanından yüklenirken ilmiği sıkıyor gibi görünüyordu ve bu ani U dönüşü neredeyse şaşırtıcı geliyor. Bununla beraber, Epic Games ile Apple arasında Fortnite ve uygulama mağazası tekelleri üzerindeki son yasal savaştan kaynaklanmış olabilir. Bu kadar münhasır olmasa da, Google herhangi bir tekel suçlamasının mahkemede yer almayacağından emin olmak için temellerini koruyor olabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.