WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliğini Herkese Açtı! Özellikler Nasıl Kullanılacak, Faydaları Nelerdir?

WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliğini Herkese Açtı! Özellikler Nasıl Kullanılacak, Faydaları Nelerdir?

WhatsApp telefon ile bilgisayarlar arasındaki senkroniasyon zorunluluklarının ortadan kalmasına yardımcı olan yeni bir özelliği herkese açtı. Artık çoklu cihaz özellikleri herkese aktif edilecek.

WhatsApp telefon ile bilgisayarlar arasındaki senkroniasyon zorunluluklarının ortadan kalmasına yardımcı olan yeni bir özelliği herkese açtı. Artık çoklu cihaz özellikleri herkese aktif edilecek.

WhatsApp, çoklu cihaz desteklerini hem Android hem de İOS kullanıcılarına aktif hale getirdi. Bugüne kadar söz konusu olan özellik sınırlı kullanım fırsatı veriyordu. Gün itibari ile tüm akıllı cihazlara erişimin daha geniş alana yayılması sağlandı. Kullanıcılar aynı anda tam 4 farklı cihazda hesaplarını aktif hale getirecekler.

Çocuklu Cihaz Özelliği Aktif Edildi…

WhatsApp çoklu cihaz özellikleri illa akıllı cihazlar olmadan bilgisayarlarda kullanılabilecek. Eskiden hesaplar WhatsApp web ile kullanılabilmesi için bilgisayarlar ile telefonların internetlerinin senkronizasyon edilme şartı vardı. Fakat gelen özellik bu durumu kökten değiştirdi. WhatsApp web kısmen bağımsız bir hale geldi.

Cihazlarda Nasıl Kullanılacak?

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp web için gelen yenileme şirket uygulamalarının hem tarayıcılardan hem de mağazalardan yüklenen sürümlerini çoklu cihazlarda hazır hale getirdi. Yeni özellikleri telefonlarda aktif hale getirmek gerekir. Bunun için;

  1. WhatsApp açılır.
  1. iPhone’larda; Sağ üst köşede yer alan ayarlar simgesine tıkladıktan sonra bağlı cihazlara gidilir.
  2. Android’lerde; Sağ üst kısımda yer alan üç nokta simgesine tıkladıktan sonra bağlı cihazlara gidilir.
  1. Çoklu cihaz beta programı kısmı seçilir.
  2. Programa dahil olabilmek için isteniyor mu istenmiyor mu diye soran uyarı penceresinden işleme onay verilmelidir.

Katılım sağlanmasının hemen ardında bilgisayarlarda yer alan web oturumlarını kapatmak gerekir. Bağlı cihazlar kısmına girilerek parmak izi ya da Face doğrulamalarının yanı sıra QR kodu onaylaması yapılır. Ana telefonlarda yer alan mesajlar cihazlara otomatik olarak aktarılacaktır.

Bilgisayar ile telefonlardaki senkronizasyon dertleri olmayan kullanılabilecek. Ana cihazlar kökten kapatılsa dahi internet bağlantısı olmadan bilgisayarda kullanımlara devam edilecektir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar…

WhatsApp artık aynı anda 4 cihaz ile kullanılabilecek. Fakat tek seferde sadece bir telefon bağlanılabilecek. Çoklu cihaz destekleri sadece bir telefon fırsatı sunuyor. Bu durumu ortadan kaldırmadı. Telefonlar 14 günlük süreden daha fazla uzakta kalırsa bağlantı anında kesilecektir.

İçerik Üreticisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.