Bakan Duyurdu! 536 Bin Vatandaşa 888 Milyon TL Ödenecek!

Bakan Duyurdu! 536 Bin Vatandaşa 888 Milyon TL Ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada evde bakım ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara yatacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada evde bakım ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara yatacağını duyurdu.

Ailesi tarafından bakılan, bakımı evde gerçekleşen engelli vatandaşların bakımlarının gerçekleştirilmesi için devlet tarafından ekonomik destek sağlanıyor. Engellilerin evde, aileleri yanında bakım görmelerinin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Bakan Derya Yanık, Sosyal hizmet modellerini kurgularken aile birliğinin her alanda öncelikleri olduğunu, engelli yakınının bakımını üstlenen kişilerin de çalışamadığı için yardıma ihtiyacı doğduğunu ve devletin bu noktada yardım eli uzattığının altını çizdi.

Evde Bakım Ödemeleri Ne Zaman Verilecek?

Bugün yaptığı açıklamasında evde bakım ücretlerinin Ramazan Bayramı’ndan önce ödeneceğini belirten Derya Yanık, Mayıs ayı ödeme tarihinin öne çekildiğini söyleyerek şu cümleyi kurdu: “Evde Bakım Yardımı ödemelerini bugün gerçekleştiriyoruz.”

536 Bin Vatandaşa 888,5 Milyon TL Ödeme Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği evde bakım uygulamasından 536 bin engelli vatandaşın yararlanacağını duyuran Bakan Derya Yanık, 536 bin engelli için toplamda ödenecek rakamın 888,5 milyon TL olduğunu da açıkladı.

Bakan Derya Yanık konuşmasının devamında ise şunları ekledi: “Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Ayrıca, içerisinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler haftasının ‘Erişebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam’ için vesile olmasını temenni ediyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.