Üç dakikada gökyüzüne çıkan otomobil

Üç dakikada gökyüzüne çıkan otomobil

Sadece 3 dakika içerisinde yol aracından bir anda uçan otomobile dönen AirCar, Slovakya merkezli KleinVision tarafından geliştirildi.

Sadece 3 dakika içerisinde yol aracından bir anda uçan otomobile dönen AirCar, Slovakya merkezli KleinVision tarafından geliştirildi. Işyeri göre geliştirilen 5. uçan araç konsepti olan bu prototip, havada gezme, otonom seyahatler ya da taksi hizmetleri için oldukça alımlı durumda.

Ürünü geliştiren firmaya kadar Slovakya’daki Pestany Havalanı’nda 1500 feet uçuşu ile deneme edilen AirCar, ticari uçuşlara bir adım daha yaklaştı. Profesör Stefan Klein tarafından tasarlanan mahsul, deneme çalışmasının bir parçası olarak iki kalkış ve inişi tehlikesiz bir şekilde gerçekleştirdi.

Otomobillerin gövdesi ağırken, uçakların hafif olması göz önünde bulundurularak tasarlanan AirCar söz konusu dengeyi bulmak için tüm ekibi oldukça zorlandı. Şirket deneme ettiği aracın 2 koltuklu modelinin 1100 kg olduğunu ve ekstra olarak 200 kg taşıyabileceğini açıkladı.

AirCar’ın yerden çoğaltma hızına erişebilmesi için 300 metreye ihtiyacı bulunuyor. Bu mesafe içerisinde 200 km/s hızın üzerine çıkan araba ama aerodinamik detaylarıyla yerden kalkabiliyor. Otomobilin kanatları açılıp kapanabiliyor ve arkada tek ve değişmez bir pervanesi mevcut. Kanatlar katlandığı süre standart bir otomobil kadar yer kaplıyor.

Boeing’in eski uzmanlarından Dr. Branko Sarh, “Kanat ve kuyruk açılma ve kapanma mekanizması çok güzel, otomobil resmen bir uçağa dönüşüyor” derken proje geliştiricileri AirCar’ı uygulamak için herhangi bir pilot eğitimi uzmanlığı gerekmediğinin altını çiziyor. Profesör Klein, “Esas uçuş parametreleri, AirCar’ın geliştirilmesinin dayandığı tüm teorik konseptleri ve hesaplamaları doğruladı” diye konuştu.

Yasal olarak gerekli tüm uçuş testleri tamamlandığında uçak daha dinç bir motora sahip olacak. AirCar’ın bu süreçten sonradan altı ay içinde satışa hazır ülkü getirilmesi hedefleniyor.

Projenin ortaklarından biri olan Anton Zajac, “AirCar ile havaalanına gitmek ve ticari güvenlikten geçirmek zorunda kalmadan varış noktasına gidebileceksiniz. Bu araç ile golf sahasına, ofise, alışveriş merkezine ya da bir otele gidebileceksiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.