NASA, insanları Ay'a götürecek roketin testlerini tamamladı! Ay'a ne zaman gidilecek?

NASA, insanları Ay'a götürecek roketin testlerini tamamladı! Ay'a ne zaman gidilecek?

NASA yeni testlerini tamamladı. Bu testle birlikte artık insanlar Ay'a gidebilecek. Büyük ve önemli testi tamamlayan NASA, insanları ne zaman Ay'a götürecek?

Son ay yürüyüşünden bu yana yarım yüzyıldan fazla bir süre geçti. Perşembe günü havacılık ve uzay firmaları, ABD astronotlarını 2024 yılına kadar aya geri döndürmeyi amaçlayan Artemis görevleri için Boeing yapımı bir roket üzerinde başarılı bir motor testi ile NASA'ya kredi verdiler. 

NASA, Mississippi'deki Stennis Uzay Merkezi'ndeki bir kuleye demirlenirken Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin çekirdek aşamasının motorlarını ateşleyerek bir fırlatma simülasyonu yaptı.

 Dört RS-25 motoru, testin sekiz dakikası boyunca canlandırıldı. Çevredeki alanı ve gökyüzünü beyaz duman bulutlarıyla doldurdu. Motorlar durduktan sonra, NASA çalışanlarının uzay ajansının canlı akış videosunda alkışladıkları duyuldu ve birçok havacılık firması başarılı bir test için NASA'yı alenen tebrik etti.

Ocak ayında yapılan önceki bir test yaklaşık bir dakika sonra sona erdi. Mühendislerin yeterli veri toplamak için ihtiyaç duydukları yaklaşık dört dakikanın çok altında. Uzay Fırlatma Sisteminin şimdi, Lockheed Martin'in Orion uzay aracıyla entegrasyon için Florida'daki Kennedy Uzay Merkezine gitmesi bekleniyor.

NASA, 2024 yılına kadar Ay'a ilk kadını göndermeyi planlıyor

nasa-sls-twitter-1616135383878.jpg

NASA, Kasım ayında ayın yörüngesine döndürülmek üzere vidasız bir uzay aracı göndermeyi ve 2024 yılına kadar ABD astronotlarını aya geri göndermeyi hedefliyor. Ancak bu SLS programı programın üç yıl gerisinde kalmış. Ve yaklaşık olarak da 3 milyar dolar maliyetinde.

Başkan Joe Biden,  ABD uzay ajansını yönetmesi için eski Demokrat senatör ve astronot Bill Nelson'ı seçti. Bu, Boeing için çok sayıda aksilikten sonra çok aranan bir zaferdi. Boeing, Starliner mürettebat kapsülünün, astronotları ABD topraklarından Uluslararası Uzay İstasyonuna yaklaşık on yıl içinde, Elon Musk'ın SpaceX'ine taşıyan ilk kişi olması yolundaki yarışı kaybetti. Jeff Bezos'un Blue Origin de ilk kez kendi mürettebatlı görevini uzaya göndermek için yarışıyor.

İlginizi çekebilir

Apple'ın katlanabilir iPhone Konsept tasarımı sızdırıldı!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.